Skip links

1 de cada 3 llars connectades a Internet usen plataformes de pagament

Cada dia hi ha més llars que consumeixen continguts audiovisuals de manera online. Un 44% d’individus declaren consumir setmanalment, 10 punts més que fa dos anys. Videos curts i episodis de sèries són els continguts online preferits segons les últimes dades del Panell de Llars CNMC del segon trimestre de 2018.

A més, més de la meitat dels individus que veuen continguts audiovisuals en línia utilitzen plataformes per veure programes de televisió a la carta per Internet. Pel que fa als mitjans per veure televisió a la carta, Youtube és el més utilitzat (55%), seguit de Atresplayer (35%) i Rtve.es (30%) .

També és destacable el creixement de les plataformes de pagament per veure continguts audiovisuals en línia: 1 de cada 3 llars amb accés a Internet és usuari d’algun d’aquests serveis de vídeo en streaming. Movistar + en els dispositius (2,2 milions de llars usuaris), Netflix (2 milions), Vodafone TV en línia (950 mil) o l’ App Orange TV (741.000) encapçalen les preferències.

Pel que fa a les preferències de com veure els diferents continguts audiovisuals, l’opció de ‘a la carta’ és la preferida per episodis de sèries (54%) i pel·lícules (50%). Mentre que els espanyols prefereixen veure en directe els esdeveniments esportius (86%) i els informatius (75%).

El telèfon intel·ligent continua sent el dispositiu preferit entre els individus que utilitzen Internet almenys setmanalment: un 86% ho va utilitzar per accedir a la Xarxa, en comparació amb els portàtils (54%), els ordinadors de sobretaula (40%) i les tauletes (35%). També és destacable l’augment de l’ús de la televisió per accedir a Internet amb un creixement del 44% en dos anys.

Segons el Panell de Llars CNMC, dins dels serveis de missatgeria online WhatsApp és el més utilitzat (92%) pels internautes, seguit de Facebook Messenger (29%) i Telegram (7%); els que no fan servir habitualment serveis de missatgeria en línia amb prou feines representen el 6%. D’altra banda, més de la meitat dels internautes van declarar fer trucades o videotrucades en línia, sent WhatsApp (45%), de nou, l’aplicació més utilitzada, seguida de Skype (9%) i Facebook Messenger (8%).

 

Font: El Programa de la Publicidad