Skip links

10 lliçons de ‘Navegantes en la red’

L’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació acaba de fer públics els resultats del seu panell Navegantes en la red que recull els principals hàbits de consum digital dels espanyols. Aquestes són les deu lliçons que podem extreure:

  1. Internet ja és plenament mòbil (92,6% dels enquestats) i comença a entrar en els receptors de televisió (el 47,5% dels enquestats té Smart TV, cinc punts més que fa un any) i en els SmartWatch. Els continguts s’han d’adaptar a aquests dispositius i treure del cap els ordinadors de sobretaula.
  2. Google Chrome és el navegador per excel·lència i Windows, el sistema operatiu seguit molt de prop per Android.
  3.  El percentatge d’abonats a plataformes de pagament per veure continguts audiovisuals s’ha doblat en l’últim any.
  4. El 60% dels enquestats troben que a internet hi ha un excés de publicitat i tenen una percepció força negativa de la publicitat a la xarxa i aquest malestar creix entre els usuaris del mòbil.
  5. Gairebé el 55% de la població dedica més de 30 minuts diaris a utilitzar les xarxes socials. La més utilitzada és Facebook i la que més creix, Instagram.
  6. Mitjans de comunicació, marques comercials i famosos són els perfils que compten amb més seguidors a les xarxes socials.
  7. El 65% dels internautes consulta regularment blocs.
  8. Al voltant del 75% dels navegants consulten opinions a Internet sobre algun tipus de producte o servei, i el 50% els concedeix gran confiança.
  9. Entre els que accedeixen a Internet amb el mòbil, al voltant del 60% ho fa en la majoria de les ocasions mitjançant aplicacions.
  10. Creix fins al 27%, cinc punts més que fa un any, el nombre d’usuaris que realitza regularment algun tipus de contracte vinculat a l’economia col·laborativa.

Font Imatge: Digital Transformers