Skip links

La 1a Onada de l’EGM estrena novetats en la seva metodologia i mètriques

A la 1ª Onada de l’EGM se substitueix un 5% de la mostra “Face to Face” multimèdia per entrevistes realitzades a través d’Internet (CAWI). A més, apareixen incorporats els lectors de diaris o revistes a través de visors digitals.

AIMC (Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació) ha presentat els resultats de la 1a Onada de l’Estudi General de Mitjans (EGM), que recullen resultats del treball de camp realitzat des del 10 de gener al 20 de març de 2018, any en el que celebra el seu 50è Aniversari com a estudi de referència sobre el consum dels mitjans de comunicació.

En l’actualitat, l’EGM combina cinc estudis, més de 150.000 entrevistes-tres metodologies diferents de captació: entrevista personal, entrevista telefònica (incorporant mòbils en 2008) i, des d’aquest any, entrevistes en línia. És un estudi clau i referencial en el mercat internacional.

Aquesta primera onada ve carregada de novetats, tant en el procés de mostra com en la incorporació de suports o formes de consum de determinats mitjans:

 

  1. Substitució d’un 5% de la mostra del Face to Face multimèdia per entrevistes CAWI.- Des de la 1ª onada de 2018 es reemplaça en l’EGM un 5% de la mostra multimèdia Face to Face (és a dir, les entrevistes personals) pel mateix nombre d’entrevistes realitzades a través d’ Internet (CAWI).

Aquests individus s’obtenen d’entre el total dels internautes que responen al qüestionari mico-mitja de premsa (que es realitza a través d’entrevista telefònica). Aquells que tenen accés a Internet, ofereixen la seva adreça d’e-mail i accepten col·laborar, reben un correu al dia següent d’haver fet l’entrevista telefònica amb un link que els permet realitzar la versió en línia del qüestionari multimèdia de l’EGM.

Aquest canvi proporcionarà ajustar la penetració global d’Internet a l’EGM als resultats que sorgeixin de les entrevistes personals del multimèdia.

 

  1. Incorporació dels lectors de visors digitals en els diaris i revistes.- En aquesta onada s’ha incorporat també als lectors de diaris o revistes per mitjà de visors digitals o PDF (Quiosc i Més, Orbyt, etc.).

La persona que accedeix a aquests visors disposa exactament el mateix suport que en el format paper, tant en contingut redaccional com publicitari. Per tant, s’ha considerat que es poden incorporar a aquests públics entre els lectors de mitjans impresos.

A partir d’ara, en els informes de l’EGM es podrà obtenir un desglossament dels lectors en format paper i visor digital. Ja que aquest tipus d’informació es recollia des de fa molt de temps a l’estudi, des d’ara es podrà disposar de més informació per a l’acumulat del mateix.

 

  1. Desglossament de l’escolta de ràdio a través d’internet en streaming i a través de podcast.-

Des d’aquesta primera onada estarà també disponible el desglossament dels oients de ràdio a través d’Internet segons sigui en directe o en diferit, de moment només a nivell d’oients sense oferir el desglossament de cadenes.

 

Per: Control Publicitat