Skip links

El 60% dels dircom espanyols necessita el suport d’una agència de comunicació

La relació entre agències de relacions públiques i els departaments de comunicació són un aspecte clau en la gestió de l’àrea per part dels professionals. L’estudi Reptes i oportunitats dels Departaments de Comunicació a Espanya, elaborat per AxiCom amb la col·laboració de prnoticias, assenyala que el 41,2% dels departaments de comunicació enquestats treballa amb una agència de comunicació, mentre que gairebé un 20% ho fa amb dos. Un 10% confessa que treballa amb una agència, però no de comunicació, i gairebé el 30% de la mostra admet que no treballa amb cap agència de comunicació i relacions públiques.

Pel que fa a la relació existent entre departaments i agències, el punt de contacte habitual amb la companyia o organització segueix sent el director de Comunicació, i així ho expressa el 54,4% dels responsables que han participat en l’estudi. No obstant això, l’agència de comunicació ve moltes vegades a suplir la funció del departament de comunicació, variant així el punt de contacte. En el 9% de les ocasions el contacte es realitza a través del director de Màrqueting, i només en el 3% a través del responsable del community manager.

Segons el 60,3% dels directors de Comunicació entrevistats l’habilitat més valorada en una agència de comunicació i relacions públiques és la rapidesa d’actuació i resposta i la proactivitat. En segon lloc es troba la capacitat estratègica i el treball de consultoria, esmentat pel 58,8% dels entrevistats. En tercer lloc hi ha la capacitat de crear storytelling, sent el més important per al 51,5% dels directors de comunicació.

Podeu consultar l’informe complet AQUÍ 

 

Per: Font: Prnoticias
Font Imatge: prnoticias.com