Skip links

El 77% dels espanyols no es fixa en la publicitat digital

L’històric debat sobre la rellevància dels missatges publicitaris pren una nova dimensió en l’ecosistema digital, on la seva presència sovint molesta a l’usuari, quan no dificulta directament la seva navegació. Malgrat que el desenvolupament de formats com la programàtica ha permès afinar millor els anuncis als interessos i necessitats dels internautes, el 60,4% segueix considerant que hi ha “massa publicitat” a Internet. És una de les dades que revela l’últim informe Navegants a la xarxa de l’Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació (AIMC).

L’excés de publicitat és el principal problema que destaquen els navegants a l’hora de connectar-se a Internet, seguit de la velocitat (44,1%), la seguretat (40,3%), el cost (40,9%) i la privacitat (31,5%). Respecte a aquesta última preocupació, creix fins el 80,3% la taxa d’usuaris que es mostren “bastants preocupats” per l’exposició de les xarxes socials .

De retorn a l’àmbit publicitari, el 58,3% percep que els anuncis cada vegada estan més dirigits al seu perfil. Una percepció que es reflecteix en una tendència a la baixa en l’ús dels bloquejadors d’anuncis, que cau per sota del 50% per primera vegada en quatre anys; entre els que diuen emprar aquests programes freqüentment el percentatge ha passat del 41,4% el 2015 al 30,6% el 2018. Malgrat tot, la reacció general respecte a la publicitat sol ser negativa. Això quan n’hi ha, ja que el 76,7% dels enquestats admet que repara poc o gens en els missatges comercials que es creuen durant la seva navegació. Per contra, el percentatge dels que posen atenció es redueix al 22,8%.

NOTA: Els lectors d’El Butlletí poden accedir al treball Navegants a la Xarxa, Enquesta AIMC a usuaris d’Internet, CLICANT AQUÍ.

Per: AIMC