Skip links

La Generalitat incrementarà un 20% la seva despesa publicitària en els pròxims tres anys

La Generalitat de Catalunya ha obert un concurs públic per buscar noves agències de mitjans que gestionin les seves campanyes institucionals fins, com a màxim, l’any 2021. Es tracta d’un dels comptes de mitjans públics més sucosos, atès que el seu valor estimat supera els 43 milions d’euros, a repartir fins 2021. Quantitat que és un 20% més alt que l’anterior acord marc publicitari de la Generalitat, que es va adjudicar fa tres anys. De qualsevol manera, són xifres estimades, ja que realment la inversió publicitària de la Generalitat és molt més gran: només el 2016 va dedicar a això més de 30 milions d’euros.

Des 2015 fins ara, les agències que han treballat pel Govern català han estat Havas Media, Proximia Havas i Arena Media (del grup Havas), Carat (Dentsu Aegis Network), Focus Media (WPP), Netthink i la UTE formada per Kardumen Grau Clotet i NothingAD. Com en l’anterior ocasió, l’acord marc publicitari de la Generalitat està dividit en tres lots: accions multimèdia, mitjans impresos i Internet. Per a cada un dels apartats hi haurà tres adjudicataris.

Internet rep el 14% del pressupost.- El primer dels lots és -amb diferència- el que més pressupost tindrà. Seran 25 milions d’euros, gairebé el 60% del totalM fins al moment, gestionaven aquest apartat Havas Media, Arena Media, Carat i Focus Media. El lot 2 (mitjans impresos) estarà dotat de 12 milions d’euros, mentre que al tercer (Internet) se li han assignat 6 milions d’euros, el que representa només el 14% de la inversió publicitària de la Generalitat. Quantitats totes elles a repartir en tres anys, com dèiem.

Segons les últimes dades publicades, La Generalitat va destinar el 2016 el 16% de la seva despesa publicitària a mitjans d’Internet, mentre que el 49% va anar a parar a mitjans impresos. Per capçaleres, els mitjans més beneficiats van ser El Periódico (Grup Zeta), amb 3,2 milions d’euros (més del 10% de tot el pressupost); en segon lloc, El Punt Avui (1,9 milions d’euros), seguit de La Vanguardia (1,8 milions) i Ara (1 milió).

 

Per AEC i Dircomfidencial
Font d’imatge: viajejet.com