Skip links

Es consumeixen més mitjans en línia, però creixen els que no tenen anuncis

Una de les qüestions que ha aconseguit internet és fer molt més accessible la informació. Qualsevol amb accés a la xarxa pot tenir a la seva disposició una àmplia massa de continguts. Però ¿quin impacte està tenint això en els mitjans? És l’era d’internet una era daurada per a la informació? Si se li pregunta als responsables dels mitjans de comunicació sobre la qüestió, possiblement les seves respostes deixin veure una situació una mica complexa, que es veu d’una manera agredolça.

Cert és que arribar als potencials lectors / consumidors d’informació és possiblement avui més senzill que mai i que els mitjans poden ser més ambiciosos que mai. Les seves audiències ja no estan limitades per qüestions com poden ser les barreres geogràfiques i poden arribar a ser pràcticament globals. No obstant això, i al mateix temps, internet, que tantes coses bones ha aportat, també s’ha convertit en una mena de dinamita per al negoci. Rendibilitzar els mitjans s’ha convertit en alguna cosa més complicada que mai, ja que ha rebentat els preus de la publicitat, ha fet que els anuncis es converteixin en menys rellevants i no ha creat una alternativa sostenible a pagament per continguts en alguns tipus de mitjans.

Les últimes dades ja deixen prou clara aquesta situació. Un estudi de PQ Media ha assenyalat que les dades de consum dels mitjans de comunicació a tot el món van en augment, però això no implica necessàriament que es vegin més anuncis o que es distribueixi més publicitat, ja que el consum no està pujant exactament en els mitjans tradicionalment sostinguts amb publicitat.

Sobre els temps de consum de mitjans, les xifres són positives. Les últimes xifres assenyalen que el consum global de mitjans va créixer en un 3,1%, el que fa que de forma global es consumeixin a la setmana unes 49,2 hores per usuari de mitjans. Els que millors dades de creixement presentaran seran els mitjans digitals. Gràcies al creixement dels dispositius mòbils i la seva popularització com a porta d’entrada per a la xarxa, els mòbils impulsaran el consum de mitjans en línia. Vídeos en línia, àudio i llibres hauran estat, segons les estimacions, els canals de major creixement en 2017 com portals de consum de mitjans.

Els lectors d’El Butlletí poden ampliar la informació sobre l’estudi de PQ Media CLICANT AQUÍ.

 

De Puro Marketing
Font d’imatge: contactohoy.com