Skip links

Com participar en els comentaris: una guia del periodista

Estimo que aquesta guia ajudarà els periodistes a interactuar amb l’audiència, tractar els abusos i trobar un valor real en els comentaris.

Hi ha almenys quatre bones raons per a que un periodista pugui participar en els comentaris sobre els seus articles: Per millorar la qualitat dels comentaris; per crear un públic fidel per al vostre treball; augmentar la confiança de les persones en el vostre treball; per trobar noves idees de la història, fonts, connexions.

 

1. Millorar la qualitat dels comentaris.- Només per estar present, la qualitat del discurs millorarà. Un estudi de comentaris sobre més de 70 articles del Centre de Mitjans de Comunicació de UT-Austin va trobar que un periodista dedicat als comentaristes, comentaris inigulars va baixar un 15% en comparació amb articles en què els periodistes no es van comprometre. És com si el professor de sobte entrés a l’aula; la gent comença a comportar-se millor.

També haureu d’informar o eliminar els comentaris defectuosos d’hora, perquè els informes més abusius es mantenen, és més probable que impedeixin que les persones deixin contribucions productives, tal com demostra aquest estudi Pew del 2017.

 

2. Augmentar la confiança de la gent en el vostre treball.- En un moment en què la confiança en el periodisme està en un mínim històric, construir una relació amb el públic és una forma essencial de restaurar la confiança en el vostre treball. Tal com Craig Silverman va escriure en l’informe de l’American Press Institute (API) “Construir la credibilitat a través de la transparència“, “Una de les maneres més importants en què els periodistes i les organitzacions de notícies guanyen la confiança del públic és que sigui transparent sobre qui som i el treball que fem. “Podeu fer-ho responent preguntes sobre el vostre treball i entrant en discussions respectuoses sobre la metodologia dels vostres informes.

La iniciativa Trusting News de la RJI ha modelat altres maneres d’augmentar la confiança mitjançant un diàleg amb la vostra comunitat. Aquí teniu un bon exemple de la seva recerca d’una sala de premsa que respon a preguntes per augmentar el compromís i la confiança.

 

3. Crear un públic fidel per al vostre treball.- Durant molts anys, Joel Achenbach ha tingut una sèrie de comentaristes sobre el seu treball al Washington Post que són tan lleials que van obtenir el seu propi sobrenom (“el Boodle”). Es reuneixen, es dirigeixen a esdeveniments on parla i suggereixen idees per a les històries. En general, però, es troben pràcticament a la secció de comentaris dels seus articles.

Aron Pilhofer, exdirector executiu de Digital a The Guardian, veu un compromís que inclou comentaris com “fonamentalment bàsics per a qualsevol publicació que consideri que la conversió és una cosa important”. “Amb això vull dir payday, subscripcions, membres, o donacions”. Si voleu crear lleialtat, heu d’establir i mantenir relacions permanents amb les vostres comunitats. I el valor del vostre treball no s’aturarà aquí.

 

4. Per trobar noves idees de la història, fonts, connexions.- La Guia del centre de remolc de Crowdsourcing informa que “les redaccions han de demostrar un compromís actiu i recompensar la comunitat durant el procés de crowdsourcing, participant activament en comentaris o actualitzant els contribuents sobre el progrés d’una història, per fomentar més contribucions”.

Fergus Bell, consultor de News at Dig Profondament Media i un ex editor de l’AP, va explicar el valor de la participació en el lloc al Fòrum Mundial d’Editors el 2016: “Com més us penseu en com treballa amb el vostre públic per capturar el contingut que podeu afegiu context a, més probable és que vinguin a tu en comptes de publicar-lo en una plataforma [privada] o enviar-lo a un competidor”.

Els consells dels comentaristes poden generar grans històries. Un estudi acadèmic de les pràctiques de redacció de The Guardian respon a això, mostrant com els comentaris al seu lloc proporcionen als periodistes nous avenços i perspectives útils sobre el seu treball.

 

Com implicar-se de manera productiva en els comentaris

Si voleu participar en els comentaris, és important abordar aquest treball de la manera correcta.

En el seu informe API “Les millors maneres de construir l’audiència escoltant i comprometent amb la vostra comunitat”, Mónica Guzmán suggereix tres maneres de mostrar-se en la conversa: Respon, anima i guia.

Respon: responeu a les preguntes vàlides, proporcioneu informació on sigui útil i es mostri aviat.

Anima: agrair a les persones els seus comentaris productius. Si els fa sentir escoltats, els demostres que estas escoltant, llavors la gent se sentirà recompensada s’animarà a fer-ho de nou.

Guia: permet que la gent sàpiga amb anticipació que llegirà els comentaris. Podeu fer-ho publicant un comentari o també fent preguntes als lectors al comentari .

Recordeu que escrivint en els comentaris, esteu representant tant a vosaltres mateixos com a l’empresari. Això vol dir que també has d’assegurar-te que estiguis en l’estat d’ànim correcte quan entres. Ara bé, dos consells més: No haureu de respondre a tot i tampoc no haureu d’estar d’acord amb tot.  Per obtenir més informació sobre aquest tema, Julia Haslanger ha escrit una gran peça sobre la forma d’involucrar de forma productiva els comentaris.

Finalment, què he de fer si veig abús en els comentaris?. És important no deixar-los dominar l’espai. Si veus alguna cosa desagradable o abusiu, hi ha dues bones opcions disponibles: informe/suprimiu-lo o, si no augmenta el nivell de trencament de les regles del vostre lloc, simplement ho podeu ignorar.

 

Per: The Coral Project