Skip links

Els mitjans en línia avancen a la televisió

En el seu últim estudi d’abril de 2018, GroupM ha analitzat les tendències mundials de consum de mitjans de comunicació i inversió en publicitat en els últims anys. De la comparativa s’extreu l’evolució progressiva en el consum de mitjans en línia. Un creixement que arribarà una fita aquest any: superar les hores de consum de televisió a nivell mundial.

 

Segons dades de GroupM, en 2018 els consumidors dedicaran una mitjana de 9,73 hores diàries al consum de mitjans, enfront de les 9,68 que van dedicar el 2017. La previsió, segons aquest estudi, és que el temps dedicat als mitjans en línia superarà el temps dedicat a la televisió per primera vegada, a nivell mundial, en 2018. Parlem de 3,69 hores diàries enfront de 3,63. O, el que és el mateix, els mitjans en línia tindran una quota de consum el 38% enfront del 37% de la televisió.

L’augment del temps dedicat als mitjans en línia recolza el creixement del e-Commerce, una altra tendència que destaca GroupM en aquest estudi. Segons l’informe, el comerç electrònic ha mogut 2,105 bilions de dòlars al llarg de l’any 2017 en els 35 països als quals GroupM ha tingut accés. La dada es tradueix en un creixement del 17% respecte a l’any anterior i la previsió per a aquest any és d’una pujada del 15% fins als 2,442 bilions de dòlars.

Finalment, per a aquest informe GroupM també ha examinat les tendències programàtiques o automatitzades de inversió en publicitat. De mitjana, en tots els països consultats, el 44% de la inversió en publicitat en línia de 2017 es va realitzar programàticament, un percentatge superior al 31% de 2016, però inferior a la previsió de 2018 que s’espera arribi al 47%.

El Butlletí us ofereix l’estudi íntegre The State of Digital, una publicació del GroupM. CLICAR AQUÍ

 

Per: de Reason Why
Font Imatge: