Skip links

Creix l’optimisme dels espanyols al voltant de les seves perspectives econòmiques

 

Segons l’informe de Perspectives del Consumidor de Kantar Millward Brown, en el segon trimestre de 2018 l’índex de Comportament del Consumidor ha tornat a créixer, arribat a la fi de juny el punt més elevat des de mitjans de 2008 (moment en què va començar el mesurament ), amb un valor de 6,2, pràcticament doblant el valor obtingut a la fi de 2017, quan per primera vegada va entrar en terreny positiu.Per tant, creix l’optimisme dels espanyols al voltant de les seves perspectives econòmiques.

L’índex és resultat de la mitjana de valoracions de la situació del país, situació econòmica de la llar i moment per a realitzar grans compres. La millora de l’indicador global es deu a una millora de tots els seus components, destacant en particular la de la valoració de la situació del país i la del moment per fer grans compres.

En línia amb aquestes dades positives, la inquietud sobre l’estabilitat del propi ocupació ha baixat a mínims, consolidant un clima de confiança al respecte. Un 76% dels espanyols opina que hi ha poques o cap possibilitat de perdre la feina en els propers mesos, un 11% considera que hi ha algunes i només un 5% opina que té moltes o bastants possibilitats de perdre-ho.També s’ha reduït al mínim la percepció del risc de retrocés en els ingressos, i un 63% dels espanyols creu que els seus ingressos es mantindran en els propers mesos de manera similar al nivell actual.

En conjunt s’observa una moderació en la percepció de “moment de crisi”. Es redueix el nombre de persones que opinen que la recuperació està lluny, aconseguint el 42% de la població, mentre que creix la confiança en que la recuperació comenci a notar-se en els propers mesos (20%) i l’opinió que ja s’ha iniciat una recuperació i va començar a crear-se ocupació (13%).

 

Per AEC
Gràfic: Marketing News