Skip links

Absolució del setmanari L’Ebre, de Tortosa

La secció segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, amb data 21 de març, va notificar que desestima el recurs d’apel·lació interposat per l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella, contra la sentència que absolia d’un delicte de calúmnies el setmanari L’Ebre i els periodistes Josep Maria Arasa i Ximo Rambla, dictada a finals de l’any passat pel jutjat penal número 2 de Tortosa. Per tant, l’absolució és ferma i definitiva a tots els efectes.

Paladella havia acusat el mitjà i els periodistes de “calúmnies continuades” per haver publicat uns articles periodístics, entre el desembre del 2014 i el maig de l’any 2015, que qüestionaven el finançament d’un centre de rehabilitació a Batea amb fons de la càpita assignada a l’Hospital de Móra.

La sentència de l’Audiència Provincial, que esgota el recorregut de la querella de Paladella, reitera que els acusats van fonamentar els articles en informes que formaven part d’un procediment judicial i el contingut dels quals abocava dubtes sobre la regularitat de la destinació dels diners.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia