Skip links

Adblock Plus diu que el bloquejador de Chrome només eliminarà el 17% dels anuncis

Google actyalitzarà en poques setmanes el seu navegador Chrome i des d’aquest moment començarà a bloquejar anuncis que considera “molestos” per a l’usuari. Tenint en compte que la tecnologia de Google és la més utilitzada pels internautes -amb 2.000 milions de navegadors en actiu-, agències, anunciants i mitjans estan alerta davant la decisió del cercador.

No obstant això, l’impacte d’aquesta mesura podria ser menor del que s’esperava. I és que Google bloquejarà únicament a partir d’aquest mes febrer el 17% dels anuncis. Això sí, aquesta dada ha estat proporcionat per una empresa de la competència -Adblock Plus-, que es dedica precisament a bloquejar anuncis i fa negoci amb això. Donada la popularitat de Chrome, l’ús de Adblock Plus podria caure en picat des d’ara. Després d’analitzar 55 tipus d’anuncis diferents, aquesta empresa ha trobat que Chrome passarà per alt el 83% d’ells. I entre els que permet hi hauria un bon nombre de formats considerats molestos per als usuaris, per exemple, el filtre de Google no bloquejarà anuncis animats sempre que no interfereixin en el text, ni els blocs que ocupin tota la pàgina quan es puguin ometre immediatament.

Sigui com sigui, el nou bloquejador de Google eliminarà els anuncis qualificats com molestos per la Coalition of Better Ads. A aquesta organització pertanyen mitjans (News Corp), agències de publicitat (Omnicom) i plataformes digitals (Facebook). Entre tots ells s’han posat d’acord per determinar quins són els formats intrusius i quins no. De tota manera, un bloqueig massiu d’anuncis colpejaria directament els seus comptes de resultats. És per això que el bloquejador de Google sigui, de moment, bastant laxa.

 

De: Marketing Digital