Skip links

Primer “afterwork” del sector de la publicitat de Catalunya

En el marc de transformació que està duent a terme el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya , s’han iniciat els “afterworks” del sector de la Comunicació Publicitària i Relacions Públiques de Catalunya. Es tracta de trobades informals en les que un professional del sector és entrevistat, en aquest cas per la degana del Col·legi, Rosa Romà, per donar pas a un debat amb els professionals assistents. A continuació música i cerveses amenitzen l’estona de `networking’ .

José María Rull, president & CEO del Grup DDB ha estat el primer convidat a participar a l’”afterwork” amb l’objectiu de saber què pensa sobre l’ estat de salut del sector de la comunicació a Catalunya, quina és la situació de les agències, com han evolucionat, com és la relació actual agència-client, i totes aquelles qüestions que els presents han volgut preguntar.

Canvi, evolució, revolució i transformació són les paraules que més s’han repetit en aquesta primera sessió. José María Rull afirma que la revolució porta canvis en diferents nivells. DDB ha experimentat un canvi cultural en la manera de gestionar l’empresa: les oficines de Madrid i Barcelona es gestionen com si fossin una única , amb la suma de talents. És un canvi en la forma de treballar: col·laborativament, per arribar més lluny. Es busca la col·laboració interna, però també l’externa amb la participació dels `partners’.

També implica un canvi d’estratègia: la creativitat és important, però també ho és la “customer experience”, el “brand Building”, el Big Data, etc. Per Rull, la creativitat és la força transformadora dels negocis, però aplicada a tot: a l’experiència del client, a la tecnologia… I segons ha afirmat, la transformació també implica conviure, treballar en grups de treball per projectes: el procés ja no és lineal, ja no es treballa per departaments, es treballa per projectes en grups de treball en què tots els departaments intervenen , inclòs el client.

En relació al canvi que cal implantar, Rull també creu que s’ha de produir en dos nivells: canviant el marc geogràfic -ja que estem en un món global- i en la transformació digital. I en aquesta transformació, el canvi de mentalitat dels directius és clau: hem d’evolucionar però sobretot, hem de voler evolucionar. José Maria Rull ha destacat que els professionals més demandats són aquells vinculats a la satisfacció el client, que és precisament el sector en el qual els clients estan disposats a invertir. No ens podem quedar només amb la publicitat en sentit clàssic, perquè això és el que fa que les grans agències no tinguin seu a Barcelona, Que paradoxalment és una de les ciutats més creatives del món. Hi ha molt camp per recórrer en aquest sentit, però ho hem de saber aprofitar, ha manifestat.

Altres qüestions que s’han plantejat en el moment del debat ha estat la dificultat que tenen els joves per introduir-se al món laboral. Per Rull, el seu futur exigeix buscar altres mons i crear-los, és a dir, l’emprenedoria com a opció, o bé adquirir coneixements d’aquells perfils més demandats, com el digital. Finalment, també ha destacat la necessitat d’unir data i tecnologia si una agència vol tenir futur. La tecnologia permet models de personalització i desenvolupament d’eines per mesurar l’eficiència. Desenvolupar data, tecnologia i talent creatiu és, segons ell, una necessitat imperiosa.

Per: Control Publicidad
Font imatge: Ctrl