Skip links

AIMC i el seu Q Panell dedicat al consum d’internet en mobilitat

Els internautes espanyols passen prop de 4 hores i mitja al dia connectats a la Xarxa per motius personals. El consum mitjà diari de navegació és de 257 minuts, el que suposa un increment d’11 minuts respecte a l’any passat. El telèfon intel·ligent és el dispositiu líder en connexió a internet. L’utilitzen el 90% dels internautes, seguit de l’ordinador portàtil (76%) i el de sobretaula (65%). Preferim l’ordinador de sobretaula i el portàtil per als serveis que requereixen un “plus” de seguretat, i els dispositius mòbils per a aquells que necessiten una major immediatesa.

AIMC (Associació per a la Investigació de Mitjans de Comunicació) ha presentat els resultats del seu últim estudi realitzat a través del AIMC Q Panell, el seu propi panell d’internautes, en què es mostren les opinions dels usuaris en línia sobre el consum d’internet a mobilitat. L’objectiu d’aquest estudi és esbrinar com afecten els dispositius mòbils i l’accés a internet des de qualsevol lloc al consum de mitjans per part dels individus que tenen i utilitzen aquest tipus de dispositius per accedir a internet. Les principals conclusions d’aquesta anàlisi de AIMC basat en el seu propi panell en línia són les següents: El smartphone és un dispositiu indispensable per connectar-se a Internet: el 89% dels internautes enquestats disposa d’un smartphone i, dins d’aquests, un 96% té una tarifa de connexió a Internet per a aquest dispositiu. Aquest tipus de telèfon mòbil és també el més utilitzat per connectar-se a Internet. El 90% dels enquestats declara haver-ho emprat per connectar-se a la xarxa en els 30 dies anteriors a la realització de l’enquesta per a aquest estudi, seguit de l’ordinador portàtil (76%) i el de sobretaula (65%).

El temps de connexió dels internautes per temes personals augmenta 11 minuts respecte a 2017. Si excloem el consum d’internet per temes laborals, quedant-nos només amb el consum per motius personals, el temps de connexió diari se situa en una mitjana de 257 minuts, 11 minuts superior al consum de 2017, que va suposar un increment de 10 minuts sobre el consum de 2016.

 

Per: AIMC
Font Imatge: consumatori.blog