Skip links

Big Data Congress 2018: ètica, transparència i educació

El Big Data Congress és un esdeveniment que se celebra per quarta vegada a Barcelona. En aquesta edició, els experts del congrés han debatut sobre els beneficis que ofereix la ciència de les dades i sobre com progressar en la seva utilització per a la millora de la competitivitat empresarial, així com per al bé comú.

El Big Data CoE Barcelona és una iniciativa per a construir, evolucionar, aglutinar i posar a disposició de les empreses eines, sets de dades i infraestructures Big Data diferencials que els permetran definir, experimentar i validar els models de Big Data abans de fer la implantació final.

Marc Torrent, director del Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona, ​​ha afirmat que “el Big Data representa una gran revolució per a la innovació, la competitivitat i la productivitat, així com per a la millora dels serveis públics, i governs, empreses i institucions han d’estar dissenyades i operades per aprofitar les dades digitals en l’optimització, transformació i millora dels seus productes i serveis”.

Finalment, ha recalcat la importància de “conscienciar la societat sobre la compartició de dades”, a fi d’apropar “els beneficis que ofereix i progressar en la seva utilització per al bé comú”.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: bigdatacongress.barcelona