Skip links

Les bones pràctiques per llançar edicions digitals de vuit editors europeus

A Europa, els mitjans utilitzen edicions només digitals poc avançades per innovar i satisfer les necessitats dels lectors, però també com a oportunitats addicionals d’ingressos, segons mostra un nou informe publicat el passat 19 d’abril per Twipe Digital Publishing.

El document defineix edicions només digitals com “paquets de contingut finit, publicats a través de canals digitals amb certa freqüència, pertanyents a una sèrie i sense contrapartida en impressió que continguin el mateix contingut”. L’objectiu de la investigació era identificar quines edicions d’èxit tenien quelcom en comú, així com les motivacions dels editors per invertir-hi.

Twipe també va identificar algunes de les millors pràctiques per crear paquets de només digital entrevistant a vuit editors europeus que han desenvolupat aquests productes: Handelsblatt, Diario de Navarra, Le Monde, Die Welt, Ouest-France, The Economist, The Independent i Tamedia.

Els mitjans entrevistats per l’estudi fer servir edicions només digitals per servir millor als seus públics existents en un format acomodat a l’horari, com ara l’edició nocturna d’Ouest-França que se centra en jocs i històries interactives, o The Economist’s Espresso que proporciona als lectors ocupats un producte acabat. D’altra banda, Le Monde va llançar La Matinale, una oferta digital del matí, per fer-se més atractiu per als lectors més joves.

Pel costat comercial, els editors van dir que les edicions només digitals serveixen les necessitats empresarials dels seus mitjans de tres maneres principals: ajudar a adquirir nous lectors que pagaguin, ja que les subscripcions per aquest tipus de productes sovint són més barates que les subscripcions estàndard; creant una “sensació de valor afegit” que la gent estigui més disposada a pagar; i reduir els costos derivats de tenir una edició impresa, com en el cas de The Independent.

Tot i que els vuit productes presentats tenien estratègies de preus diferents i alguns oferien proves gratuïtes limitades, cap d’elles estava disponible de manera gratuïta. Tanmateix, l’estudi va assenyalar que és important “destacar el valor afegit de les edicions digitals” i tenir en compte la “percepció pública que és més econòmic produir [una edició digital] que una impressió” quan es tracta d’una estratègia de preus.

“Volíem tenir alguna cosa per oferir entre el lliure consum dels articles digitals i convertir-se en un subscriptor complet: una rampa per convertir-se en subscriptor”, va dir Remy Becher, director sènior de serveis àgils de projecte a The Economist, citat a la informe.

A partir de les entrevistes, l’informe identifica les sis millors pràctiques i àrees d’enfocament per als editors que busquen desenvolupar edicions només digitals:

 

Acabat: “assegurant que els lectors puguin acabar l’edició de manera oportuna, això fa que sigui més probable que el lector inclogui l’edició en la seva rutina diària”.

Simplicitat en el preu: oferint una única opció de subscripció o fixant el preu d’una edició basada en el cost diari d’una tassa de cafè (The Economist’s Express) o Spotify (Tamedia’s 12).

Notificacions push: utilitzant alertes com a recordatori per als lectors, o bé avisant-los de la disponibilitat d’una nova edició en el seu conjunt o mitjançant l’entrada amb una notificació enviada per a una història clau.

El desig d’innovar: “veure l’edició com una caixa de seguretat per a la innovació, que (…) va més enllà de la creació de les edicions només digitals i sosté el procés de reiteració del producte i la creació de la millor experiència d’usuari possible”.

On es troben els lectors: utilitzant la informació que tenen sobre el seu públic, els informatius poden alliberar recursos i prioritzar les característiques que seran més útils per als consumidors.

Forts equips funcionals: invertir en un equip amb diferents habilitats i coneixements tècnics permet prendre decisions de forma ràpida i eficaç sobre el producte, de manera que l’edició digital només millori i continuï sent rellevant per al públic.

El Butlletí us ofereix l’informe complet Reinventar edicions digitals, de Twipe, CLICANT AQUÍ 

 

Per: Journalism.co
Font Imatge: Twipe