Skip links

Cimera de periodisme digital: el futur del periodisme en 13 diapositives

Els joves “estan més inclinats” a pagar per notícies que els consumidors més grans, ja que solen pagar serveis com Netflix i Spotify, segons un analista de la indústria. El director general d’Enders Analysis, Douglas McCabe, va compartir aquest missatge optimista amb la Cimera de Periodisme Digital de la premsa la setmana passada quan va parlar sobre l’estat de l’ecosistema del periodisme digital el 2018.

“La confiança en els mitjans de comunicació està augmentant, encara que estimo que no està exactament a través del sostre, i la tendència a pagar pel periodisme ha crescut”, va dir. “Els joves estan més disposats a pagar nous serveis que els vells consumidors”.

Nic Newman, autor principal de l’Informe de notícies digitals de l’Institut Reuters, també va compartir les últimes investigacions sobre com la gent del Regne Unit està consumint notícies. Va dir que mentre que la confiança continua sent baixa: el 42 per cent de les notícies de confiança i el 54 per cent de les persones confien en els proveïdors de notícies que utilitzen: la gent confia en les notícies que veuen a les xarxes socials fins i tot menys (el 12 per cent).

A continuació es detallen les claus de les diapositives presentades per Newman i McCabe a la Cimera de Periodisme Digital de PG, celebrada conjuntament amb News UK i allotjada a la seu de London Bridge.

L’ús de les xarxes socials per a les novetats s’ha duplicat durant els últims cinc anys, mentre que els que accedeixen als productes impresos cada setmana gairebé s’han reduït a la meitat.

La notícia televisiva ha experimentat una caiguda de la popularitat entre els menys de 35 anys de l’11 per cent des de 2013, mentre que el nombre de joves que utilitzen principalment fonts de notícies en línia, incloses les xarxes socials, ha augmentat un 11 per cent.

“Els editors no inverteixen en tauletes”, va dir McCabe. “Les tauletes són una manera molt bona de navegar… i també pot arribar a millorar-se molt millor que un telèfon mòbil”.

La meitat dels enquestats a l’informe de notícies digitals de l’Institut Reuters van dir que buscaven directament els continguts de notícies cada setmana, amb un 50% utilitzant “accés a la part lateral”, com ara cerca, mitjans socials o agregadors.

Newman va dir: “Hem aconseguit un punt baix en la qualitat de les notícies… això és sobre la diferència entre periodisme i coses a Internet”.

Facebook és molt menys important del que era el 2016, ja que els més joves han estat atrets per xarxes més noves com Snapchat, va dir Newman.

Newman va suggerir que l’àudio està en augment per a les novetats, amb un 18% que ara accedeix a podcasts com a mínim mensuals i un 7% de persones al Regne Unit que utilitzen altaveus intel·ligents, fins al 2% l’any passat.

Aquest gràfic, que utilitza dades de l’Associació de Publicitat i de la WARC, mostra l’enorme creixement de la part del mercat de publicitat en línia durant els últims 15 anys, amb un fort descens dels anuncis publicats als diaris nacionals i, en particular, a la resta de premsa.

Només un 10 a un 11 per cent de la despesa total d’anuncis en línia del Regne Unit es dirigeix ​​als creadors i editors de contingut.

La majoria van al DuPopoly de Facebook i Google: el director comercial digital del Regne Unit, Ben Walmsley, va dir a la Cimera de Periodisme Digital que el 90 per cent del creixement del mercat entra a les seves mans.

McCabe va dir que el paper dels editors és ara més important que mai per ser una veu crítica en el món digital i augmentar la confiança en el periodisme d’alta qualitat.

McCabe va dir: “Internet ja no es considera un lloc separat on no es paguen coses com en el món real”.

McCabe ha analitzat el “augment i augment” de les notícies de subscripció amb els editors que intenten obtenir una sèrie de models: subscriptors premium i micro i registres.

El director gerent del creixement comercial de Telegraph, Dora Michail, va dir a la Cimera de Periodisme Digital que “les subscripcions són la forma definitiva de compromís”.

Per: Charlotte Tobitt / Press Gazette
Font imatge: pressgazette.co.uk