Skip links

Cinc eines gratuïtes de visualització de dades per a principiants

Esteu cercant una manera de fer que el vostre historial de dades sigui més fàcil per als lectors amb els vostres llocs web i pàgines de les xarxes socials? Proveu aquestes eines web gratuïtes i fàcils d’utilitzar per crear infografies, gràfics i gràfics per simplificar dades complicades.

 

Datawrapper.- Datawrapper s’ofereix com una eina construïda per periodistes per a periodistes. Igual que la resta de les eines lliures, no necessiteu cap coneixement de la codificació o el disseny ja que proporciona plantilles elegants i personalitzables per a gràfics i gràfics.

El lloc també us ajuda a crear mapes de clorometratge (on les dades es representen com un color ombra sobre una regió) o mapes de símbols (que retrata les dades com a icona en una ubicació específica). Per a ús gratuït, us permet crear projectes “ocasionalment” amb l’expectativa que l’article del vostre lloc obtingui menys de 10.000 visualitzacions al mes.

 

Infogr.am.- Infogr.am us permet crear fins a deu projectes de manera gratuïta. El seu disseny us permet crear infografies, mapes i gràfics ràpidament, ideals si teniu un termini de lliurament. En comparació amb algunes de les altres eines d’aquest article, infogr.am té diverses plantilles creatives, com ara gràfics de bombolla per mostrar correlacions i gràfics per comparar talles i quantitats.

 

Visme.- Visme us permet crear tres projectes de forma gratuïta abans de pagar una subscripció. Tenen plantilles per a gràfics socials, com ara capçaleres de Twitter i pancartes de YouTube, així com gràfics i infografies. El lloc també us permet pujar fàcilment dades d’un full de càlcul d’Excel directament al lloc o enllaçar el full de Google i us crearà un gràfic interactiu.

 

Piktochart.- Piktochart és ideal per crear infografies més llargues amb imatges i gràfics. Podeu crear el vostre propi des de zero o utilitzar una de les plantilles gratuïtes. Útil per retratar guies pas a pas o crear creativament dades i fets. L’eina us permet integrar contingut personalitzable i interactiu, ideal si no sou intel·ligent de Photoshop.

 

Canva.- Canva també proporciona plantilles personalitzables gratuïtament que us permeten crear gràfics adequats per als mitjans de comunicació social, així com infografies i gràfics. És sabut que les publicacions amb imatges a Twitter o Facebook guanyen més punts de vista i compromisos que aquells que no tenen. Per tant, considereu promocionar el vostre article amb una publicació social visual. El lloc també us permet crear gràfics complicats, com ara mapes mentals i diagrames de Venn, triant i editant una de les seves plantilles. Aquests es poden incrustar en una infografia o compartits per si sols dins d’un article.

A més, consulteu l’article sobre Flourish, una altra eina de visualització de dades gratuïta, que us permet crear gràfics interactius fàcilment sense tenir coneixement de la codificació.

 

Per: Journalism
Font Imatge: legatorecording.pl