Skip links

Cinc eines innovadores per a periodistes

Les eines digitals estan transformant la manera en què els periodistes produeixen articles, comercialitzen les seves històries i interactuen amb els fets. Al llarg de 2017, diferents desenvolupadors van crear noves aplicacions digitals que utilitzen intel·ligència artificial i altres tecnologies per organitzar i presentar millor la informació.

Les següents apps van ajudar els periodistes a fer de tot, des transcriure entrevistes fins a organitzar la seva correspondència de correu electrònic.

Happy Scribe.- Quan els periodistes fan entrevistes solen gravar la conversa i transcriure-la acuradament. HappyScribe ofereix una eina de transcripció perquè els periodistes transmetin enregistraments d’àudio i vídeo en format escrit.

Dos estudiants de la Dublin City University, Andre Bastie i Marc Assens, van crear HappyScribe al maig de 2017. Aquesta aplicació és útil per a professionals de tot el món, ja que té la capacitat de transcriure en més de 100 idiomes. Inclou també funcions d’edició i programari d’encriptació per protegir els enregistraments i transcripcions.

Enlight Videoleap.- Lighttricks Ltd, conegut pels seus creatius programaris, va llançar Enlight Videoleap al setembre de 2017. L’aplicació ofereix funcions avançades d’edició de vídeo -generalment limitades a programari de escriptori- per a dispositius mòbils. La interfície és fàcil d’usar i es poden sumar textos i àudio als seus vídeos de manera senzilla. Els usuaris toquen la pantalla per afegir nous mitjans, com videoclips i imatges, i usen els seus dits per editar i moure el vídeo.

Focos.- La nova aplicació Focos del desenvolupador Xiaodong Wang permet als periodistes capturar fotografies professionals des del telèfon. De manera similar a la manera de retrat de l’iPhone, Focos permet afegir l’efecte bokeh, esborrant el fons per fer un millor focus en el subjecte. Ofereix 3D i diferents opcions de lents per millorar les imatges preses a través de l’aplicació. També inclou tutorials de vídeo per ajudar els novells a treure millors fotos.

Astro.- Astro Mail organitza el desordre del teu correu electrònic i ajuda a prioritzar-lo través d’un assistent artificial anomenat Astrobot. Des d’una finestra de xat, Astrobot pot enviar recordatoris per donar seguiment als missatges i donar-te de baixa de llistes no llegides. Astro també es connecta als missatges de Slack i permet als usuaris xatejar amb Astrobot usant Amazon Alexa. Encara que és similar a les aplicacions anteriors, Astro innova mitjançant l’ús d’intel·ligència artificial per organitzar la informació i brindar assessorament sobre la gestió del teu correu.

Recordly.- Un equip de la Universitat de Missouri va llançar una nova eina de transcripció anomenada Recordly a principis d’octubre. Aquesta app permet als usuaris gravar entrevistes en els seus telèfons i després transcriure les gravacions. No només fa que la transcripció sigui més fàcil, també simplifica les marques temporals.

 

Per Rachel Shaw / ICFJ