Skip links

Cinc eines senzilles per a crear infografies

Crear infografies requereix habilitats que alguns de nosaltres simplement no tenim. Si comptes amb temps, podries aprendre a utilitzar Adobe After Effects o, si tens el pressupost, contractar un professional. Però si ets com nosaltres i has de arreglar-te-les sense experiència, aquí hi ha algunes eines que poden ajudar a crear infografies d’aspecte professional.

 

1) Powtoon.- Powtoon és una eina en línia de infografies animades que t’ajudarà a crear vídeos. Hi ha una versió gratuïta en la qual has d’incloure la marca Powtoon, però també hi ha diversos tipus de comptes de pagament. És fàcil d’usar en molts sentits, amb funcions simples per afegir títols, música, veus en off i personalitzar les escenes i personatges.

 

2) Google Charts.- Vols fer gràfics gratis? Google Charts té tones d’opcions interactives. És possible que es necessiti una petita quantitat de coneixement sobre programació per incloure les infografies en el teu article sense trencar el codi, però no és res que sigui impossible per a l’usuari mitjà.

 

3) Piktochart.- La meva eina preferida per fer infografies planes i belles és Piktochart. És intuïtiva, visual i fàcil d’utilitzar per fer bonics gràfics en poc temps.

 

4) Visme.- Visme és un gran recurs per a aquells que busquen publicar el seu infografia múltiples plataformes. Amb la capacitat de triar la teva xarxa social i crear gràfics exclusius per a aquesta plataforma, Visme és una opció increïble per a aquells que volen crear contingut social específic.

 

5) Animaker.- Animaker és una eina atractiva per fer vídeos infogràfics. És una cosa més informal i divertida, amb personatges que van de monstres a persones. Pots crear des d’un salutació d’aniversari fins a un anunci en línia o un vídeo per Instagram. Fins i tot inclou una opció per vídeo vertical per a aquells que desitgin crear contingut que es pugui veure en plataformes com snapchat.

Per: Kat Duncan, editora sènior de vídeo a RJI Innovation & Futures Lab / Reynolds Journalism Institute
Font imatge: Universia