Skip links

Com escurçar la bretxa entre audiència i monetització

Els mitjans de comunicació en línia estan en una cruïlla en la qual han d’atreure a uns usuaris instal·lats en la cultura del “tot gratis” i uns anunciants i agències que els exigeixen el que podem anomenar el “plus del mitjà digital”. Els preguntem com afronten aquest “gap” entre audiència i monetització.

“Hem de enfocar-nos amb més força en les accions de qualitat i de valor afegit”, ens explica Javier Matallana, Chief Revenue Officer a Axel Springer Espanya, per abordar la qüestió de la bretxa entre audiència i monetització en els mitjans de comunicació en línia. “El negoci del volum cada vegada està més amenaçat. Avui dia prima generar engagement a les marques amb l’audiència i, per descomptat, un bon ROI. A través de les dades d’audiència, el Branded Content, el màrqueting d’afiliació i els serveis de producció podem aportar valor afegit als anunciants “. I afegeix: “A més, els mitjans hem de trobar noves vies d’ingressos com el pagament per continguts, ecommerce i serveis B2B, entre molts altres”.

Per la seva banda, Hortensia Fuentes, directora comercial de Blue Media, assenyala: “A internet gairebé tot és gratis i, per definició, la bretxa entre audiència i monetització existeix. Pel que fa als mitjans, les iniciatives són diverses però es podrien resumir en la següents: continuar la generació de contingut de qualitat, dissenyar passarel·les de pagament, evolucionar l’oferta de serveis i proporcionar publicitat rellevant als nostres lectors i que sigui eficaç per als nostres anunciants.

Pedro Robledo, ADOPS and Programmatic Director a eldiario.es, opta per l’autocrítica: “Òbviament és un tema complex en què ens trobarem probablement més a prop de la solució com més autocrítica fem com a indústria . Per als ‘publishers’ no són temps fàcils i el més coherent és no sacrificar el curt pel llarg termini. és a dir, no trencar el compromís amb el contingut de qualitat i la innovació per pràctiques a curt termini com el ‘clickbating’, les ‘fake news’, etc. Si el contingut és percebut com a contingut únic i de valor, el lector pagarà per ell d’una manera o una altra (via publicitat o mitjançant subscripció).

Leticia Lombardero i Jesús Doncel, directora de màrqueting i director de publicitat a El Español, creuen que “s’ha de començar a incorporar formats de pagament per continguts. Nosaltres vam néixer com un mitjà amb subscripció. El lector d’El Espanyol pot llegir fins a 25 notícies al mes i, a partir de la 26, si vol seguir llegint el nostre mitjà ha de pagar per una subscripció. Els diaris no hem de donar gratis el que costa molts diners produïr.

 

Per Ctrl