Skip links

La confiança en màrqueting i publicitat espanyola creix davant de la suspicàcia europea

L’Associació Europea d’Agències de Comunicació ( EACA ) ha elaborat un estudi, on es recullen dades de confiança empresarial en el sector del màrqueting i la publicitat europea, el qual ha disminuït en el tercer trimestre de l’any. L’estudi mostra que la confiança en la indústria publicitària en el primer trimestre de l’any repunta positivament però té un descens respecte als dos últims anys (de +14 el 2016 a +3 en l’actualitat).

Aquesta disminució es pot deure a la caiguda en l’índex de la confiança que s’ha patit en termes generals. La baixada més forta l’ha patit el Regne Unit, que ha passat de +24’8 en el segon trimestre d’aquest any a un -11’1 en el tercer període de l’any. Aquest país té la major part del mercat publicitari a Europa i, per això, el coeficient més alt per influir en l’índex general. La seva baixada de 35’9 punts l’últim trimestre ha afectat la caiguda de la resta de països mesurats.

Pel que fa a les expectatives de demanda digital i ocupació, l’informe mostra disminucions en totes les àrees geogràfiques mesurades menys a la regió mediterrània, on s’espera un augment que passi del -1’1 al + 2’1 per al tercer trimestre en termes de demanda i de -5’4 a -3’8 per a l’ocupació en el mateix període. L’informe ha recollit també que el factor més important que limita la demanda del sector publicitari en l’actualitat és la demanda (52%) enfront de la força laboral insuficient (12%).

La confiança ha augmentat només en nou països dels 24 mesurats. Aquells que han experimentat majors increments són Espanya i Malta, amb 12’7 i 12’5 punts respectivament. En comparació amb l’informe anterior, Eslovènia segueix sent el país amb més nivell de confiança (+26’9), seguit de Suècia (+25’9) i Alemanya (+23’8). Els tres han reportat nivells relativament alts, estables i positius des de fa anys.

Us oferim l’estudi complet de l’ECA “European Advertising Business Climate Index”, CLICAR AQUÍ

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: EACA