Skip links

El contingut que ja ha arribat i el que queda per venir!

Quatre tendències que s’aproximen en el negoci de l’entreteniment i del lideratge en els propers anys basant-nos en exemples actuals:

Format curt. El següent gran pas són les produccions d’uns 10 minuts per a pantalles petites. Això és el que pretén l’exdirector de Disney, Jeffery Katzenberg en la seva nova aventura empresarial. VoD. La BBC va tancar un dels seus canals lineals i va desviar la marca (BBC3) i el pressupost de la programació a un servei de vídeo OTT. Grans pressupostos per al OTT. El talent de la televisió, tant de davant com darrere de la càmera, s’està traslladant als serveis OTT, on compten amb més llibertat i pressupostos generosos. Per exemple, en 2018, Netflix ha gastat vuit mil milions de dòlars; Amazon Prime, cinc mil milions i Apple ha destinat milions de dòlars per a contingut original en 2019 per al seu nou servei de vídeo. Streaming d’esports. Amazon ha comprat els drets per transmetre 20 partits de la Premier League a partir de 2019. De moment és un procés inicial, però indica aquesta tendència va a l’alça.

Pel que fa a continguts trencadors, s’ha pogut experimentar recentment en la pel·lícula interactiva Bandersnatch, de la sèrie Black Mirror de Netflix. Però, ha estat realment tan revolucionària? Seran els continguts interactius una tendència? Un breu anàlisi del professor Carlos A. Scolari, professor de la barcelonina universitat Pompeu Fabra ens bé a dir:

• Amb Bandersnatch ha nascut un producte híbrid a mig camí entre la televisió i els videojocs.

• El més important no passa dins de la història sinó fora: la conversa que encara està generant.

• Es fa difícil imaginar-se una TV interactiva 24/7 causa de l’alt cost i preproducció que comporta.

• La simplicitat argumental de la pel·lícula, es pot justificar amb la intenció de Netflix d’assaig-error i d’acostumar al televident per posteriorment fer produccions més exigents i interessants.

Per tot això, potser no veurem televisió interactiva de manera massiva, però cada vegada hi haurà més experiències com Bandersnatch. Netflix està fent per la televisió el que YouTube va fer pel vídeo o Instagram per la fotografia. Podem ampliar coneixements sobre aquest tema des d’aquest link.

Per: TechCrunch i Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: TechCrunch