Skip links

Deloitte apunta assistents digitals i ràdio com tendències per a 2019

Els altaveus intel·ligents que integren assistents virtuals per respondre i realitzar accions com activar el televisor augmentaran la seva presència al mercat el 63% en 2019 i es convertiran en el dispositiu connectat amb el creixement més accelerat a nivell mundial, segons les prediccions de Deloitte.

La democratització de la intel·ligència artificial per l’auge de la tecnologia en “el núvol”, el creixement dels esports electrònics o eSports un 32% mundial, l’augment més que mai del consum de mitjans i l’arribada del 5G són altres previsions per 2019 recollides per la consultora en el seu informe de Prediccions sobre Tecnologia, Mitjans i Telecomunicacions (TMT) 2019 presentat aquest dijous a Madrid.

Un dels responsables de Deloitte Espanya, Fernando Huerta, ha dit en l’acte que els altaveus intel·ligents donaran el salt als negocis, mentre que ara s’estan incorporant preferentment en les llars per accions com activar música, reproduir programes televisius o controlar la llum i la temperatura de la llar. Aquests dispositius guanyaran presència per exemple en restaurants o en habitacions d’hotels per millorar l’atenció al client, i també s’inclouran aquests dispositius en els processos de fabricació en la indústria, ha explicat l’expert.

Deloitte calcula que el sector dels altaveus intel·ligents connectats a internet arribarà a un valor de 7.000 milions de dòlars en 2019, i s’arribarà a una base instal·lada de més de 250 milions d’unitats a final d’any.

Aquests dispositius tenen grans possibilitats de créixer a més en països no anglòfons, i la seva oferta lingüística pot ampliar-se a clients que parlin xinès, francès, espanyol, italià i japonès a principis d’aquest any, segons l’informe.

L’informe destaca que la Ràdio és la menys afectada per les tecnologies digitals: l’augment esperat dels ingressos per ràdio és només de l’1%. No tant. Tenint en compte que els altres mitjans tradicionals han vist caure la facturació al llarg dels anys, però, cal destacar la notícia. Segons Deloitte, la ràdio ha de ser una excepció en un context de profunda transformació provocada per mitjans digitals, i pot arribar a ser afectada dràsticament per ells com altres mitjans. L’informe afirma que la por que havia que la ràdio seria suplantada pel vídeo o per streaming no es confirma a la pràctica. S’aprofita, va dir, ja que pot ser escoltat per una persona mentre fa altres activitats. I d’altra banda: mantingut aquest ritme, l’aposta és que l’audiència de ràdio serà superior a la televisió el 2050

La consultora també preveu que el 2019 les xarxes sense fils 5G arribin a economies d’escala. De fet, una mica més de setanta operadors van realitzar ja proves amb aquestes xarxes d’ampli abast en 2018 i per a finals d’aquest any 25 d’aquestes llançaran aquest servei almenys en part dels seus territoris, i se’n sumarien altres 26 l’any 2020.

Podeu accedir a l’informe de tendències de Deloitte CLICANT AQUÍ 

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia