
Demarta, vicepresident The New York Times, aposta pel Branded Content
Apple tree communications va organitzar a Madrid una nova sessió de #appletreebytes, els debats al voltant de innovació, estratègia, revolució digital i creativitat en els que reuneix líders del sector de la comunicació i el màrqueting. En aquesta ocasió el convidat va ser Jean-Christophe Demarta, el vicepresident sènior de Publicitat Global de The New York Times. Durant l’esdeveniment, Demarta va destacar la importància del branded content com a element clau en la publicitat editorial.
Demarta va subratllar que “el lector és el rei, i hem de pensar en les seves expectatives quan entra al nostre diari i la nostra pàgina web. Si a més d’un contingut de qualitat, li oferim publicitat que li pugui interessar i no li abasseguem amb una gran quantitat d’anuncis, que només persegueixen clics, és més probable que aconseguim la seva satisfacció i és segur que les marques passaran millor els seus missatges.”
The New York Times ha innovat el seu model de publicitat amb un enfocament específic en branded content, amb la creació del seu T Brand Studio, que crea i distribueix continguts i experiències rellevants per a marques. El T Brand Studio compta amb 175 professionals, que treballen de forma totalment separada del “newsroom” on treballen més de 1.600 periodistes.
NYT assegura la total independència dels seus periodistes i a més compta amb un equip creatiu per a marques de primer nivell. “Pensant a llarg termini, vam canviar el nostre enfocament pel que fa a l’efectivitat de la publicitat. Ens vam adonar que generant publicitat de qualitat que interessés al lector, podíem aconseguir millors resultats per a les marques”. “El fotoperiodisme, la realitat virtual i augmentada i els podcasts són alguns exemples de les noves maneres d’explicar històries que estem fent servir a The New York Times, i que funcionen molt bé. També li donem molt de pes a l’influencer i experiential màrqueting”, va explicar Demarta.
Les particularitats de la publicitat digital i la impresa. Segons Jean-Christophe, en digital, “la creativitat es troba majoritàriament en els vídeos i les infografies, però estem veient a moltes empreses que tornen al poder de la versió impresa; perquè si es treballa de forma creativa, pot generar molt bons resultats. Per exemple, per celebrar els 70 anys de Dior, The New York Times va crear uns embolcalls a mesura que mostraven la història de la marca a una narrativa pictòrica molt original, la qual es va distribuir selectivament durant l’aclamada setmana de la moda a París”.
Per: Programa Publicidad
Font imatge: Story Jungle