Skip links

La despesa programàtica de visualització es troba en formats mòbils

L’estudi AdEx Benchmark H1 2018 revela que la despesa en publicitat mòbil ha creuat la marca de 10.000 milions d’euros i s’acosta a un 50% de la despesa en publicitat digital. L’últim Informe Europeu sobre el dimensionament del mercat programàtic publicat per IAB Europe i IHS Markit mostra que més de la meitat de la despesa programàtica de visualització es troba en formats mòbils.

El vídeo ha augmentat en més de 4 vegades la visualització total i ara representa el 30% del segment de visualització. Aquesta expansió de vídeo ha augmentat la part total de la pantalla del mercat general d’inversió en publicitat digital.

El creixement publicitari de la publicació continua superant la recerca; la visualització va créixer un 12,3% i la cerca un 10,2%. La pantalla va assolir els10.000 milions d’euros en l’H1 2018, que representava el 40% de la publicitat digital total, mentre que la cerca representava el 46%. La publicitat de display continua experimentant un fort creixement a Europa Central i Oriental; en H1 2018 va créixer un 17,9% enfront de l’11,2% a Europa occidental. De fet, la regió CEE va contribuir a impulsar el creixement global amb un augment del 17%, mentre que els mercats més madurs d’Europa occidental van experimentar un creixement del 9%.

Mirant cap al futur IHS Markit estima que la despesa en publicitat digital superarà els 50.000 milions d’euros l’any 2018. Els lectors d’El Butlletí poden accedir a l’informe complet CLICANT AQUÍ

 

Font: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia