Skip links

Els diaris comencen a crear butlletins radiats per altaveus inteligents

L’impacte dels altaveus intel·ligents està sent molt més gran del que s’esperava. Amb un creixement mundial de vendes de més del 125% en un any, en aparells com l’Amazon Echo o el Google Home, els diaris s’estan llançant a recopilar en butlletins d’àudio les notícies més destacades que porten a les seves webs i edicions impreses, per intentar guanyar un oceà que aviat es tenyirà de vermell per la competència, però que de moment segueix sent blau.

A Espanya, ja són bastants els mitjans que, amb més o menys qualitat, han creat les “skills” perquè quan qualsevol propietari d’un altaveu intel·ligent demani un resum de notícies, la informació de la capçalera se situï per davant d’altres d’empreses alienes al món informativa, però que estan veient una possibilitat d’entrar en aquest terreny. Alguns mitjans, a més de butlletins generals, estan aprofitant també aquesta tendència per arribar a audiències de nínxol. El País, per exemple, ofereix resums de notícies per comunitats autònomes, de manera que cada lector pot seleccionar en la seva rutina (per rutina es coneix en els altaveus intel·ligents el concatenament d’accions que es posen en marxa en pronunciar una frase, per exemple Bon dia, per conèixer el temps, el trànsit, l’agenda i les notícies, etc.), les notícies locals.

“La tecnologia activada per veu ofereix als mitjans de comunicació una oportunitat fantàstica per experimentar amb nous formats narratius i integrar de forma natural a la vida diària dels nostres lectors i oients”, assegura Carlos de Vega, director adjunt a El País.

 

Font: Laboratorio de Periodismo
Foto: muycomputer.com