Skip links

Les doloroses realitats de gestionar i motivar una redacció diària local el 2018.

“No podeu demanar periodistes dedicats i veterans que canviïn completament la manera com treballen sense explicar per què”, va dir l’editor executiu de Mercury News en una taula rodona que vaig moderar a Stanford fa dues setmanes. (El títol de muntatge del quadre? “L’últim suport per a les notícies locals”).

“Així que vaig compartir uns quadres molt simples amb la redacció, mostrant la disminució de la nostra circulació i el personal al llarg de l’última dècada, i com aquesta trajectòria ens posaria fora del negoci a mitjans de 2020 si no fem canvis dràstics. A continuació, vam començar a parlar de la reorientació de la redacció per servir a un públic de subscripció digital, i hem aconseguit grans avenços des de llavors”.

Chase sap que el seu personal encara pot fer un gran treball, igual que molts dels 23.000 periodistes que romanen a les redaccions de premsa diàries dels Estats Units. Però això no canvia els números. Fora del negoci. En set anys. Això no és hipèrbola. Pot ser optimista.

Durant els últims 30 mesos, The Mercury News ha perdut el 34 per cent dels seus subscriptors d’impressió diària. Ha perdut un 19 per cent dels seus diumenges, caient 118.000 còpies. La setmana passada, vaig informar sobre diversos documents de Gannett que semblaven reduccions recents d’una escala similar.
Aquest és l’estat del negoci diari local diari a nord-amèrica: la supervivència simple és la pregunta. Que demana una altra pregunta: ens movem cap a l’edat de NINO? Com sempre, periòdics amb nom únic, per demanar prestat a l’argot RINO del republicanisme pre-Trump.

El 2018 pot resultar un punt d’inflexió. L’any ja ha estat marcat per una acceleració imprevista de la disminució del negoci diari local del diari, tant en publicitat com en circulació. Al mateix temps, els murmuris silenciosos d’una emergència d’informació local han crescut més fort. Es parla, tant en públic com en privat, sobre la necessitat de generar grans quantitats de diners per fer front a una crisi d’una dècada en el marcatge.

És això un reconeixement -l’any en què una ona verda de diners va començar a trobar (i finançar) un futur per a les notícies locals? O és només una petita marejada, que aviat serà arrossegada?

Actualment hi ha més de 1.200 diaris existents als Estats Units. Un bon 98 per cent d’ells és probable que sigui rendible, però la comprensió que la impressió diària pot estar en les seves darreres potes és gairebé universal dins de la indústria. Les seves perspectives creixen tan primordials com els mateixos diaris impresos.

Els resultats financers del tercer trimestre de la indústria confirmen aquesta realitat ansiosa; un editor la va anomenar “assassinat de la mort” en una convocatòria d’aquesta setmana. El finançament serà paral·lel al descens del segon trimestre .

GateHouse ha començat a tancar els diaris que simplement no poden fer el treball, encara que en petits llocs com Arkadelphia, Arkansas (10.650 habitants). Els periòdics tancats es calculen que augmentaran en nombre i en grandària de mercat en els pròxims anys. Un terç o més lectors de diaris impresos ara tenen 70 anys o més: un mercat més baix es redefineix amb la paraula “madur”.

Més anecdòticament, vaig veure una tempesta de foc inesperada a través de les xarxes socials, segons vaig informar la setmana passada, la decisió de Gannett de no publicar els resultats electorals de mitja volta en les edicions impreses del dimecres. Els tweets i comentaris que vaig veure van arribar a les qüestions molt existencials de la premsa local i el seu lloc en la vida dels lectors.

El producte d’impressió, en la majoria, però no tots, de ciutats i pobles, segueix disminuint, només un nom de “notícies”. Massa poca informació, poca comprensió de la comunitat, massa allunyada de les preocupacions dels lectors d’avui. Diaris amb només nom.

Us oferim el treball sencer de Nieman Lab CLICANT AQUÍ.

Per: Ken Doctor / Nieman Lab
Font imatge: Nieman Lab