Skip links

Els millennials que fan servir bloquejadors estan més disposats a pagar per continguts

Coincidint amb el llançament del nou bloquejador d’anuncis de Google Chrome, la companyia GlobalWebIndex ha llançat una sèrie de gràfics en què revela com són els usuaris que fan servir aquest tipus d’eines i quines són les seves motivacions. Un estudi realitzat en el tercer trimestre del 2017 a usuaris de bloquejadors d’entre 16 i 64 anys revela que la frustració que genera la visualització d’anuncis intrusius o irrellevants és la força que impulsa la implementació d’aquest tipus d’eines.

Font d’imatge: blog.globalwebindex.net

 

Cal, però, una dada que resulta cridanera. Tres quartes parts dels millennials que fan servir bloquejadors publicitaris estan més disposats a pagar per accedir a tot tipus de continguts digitals que els que no els utilitzen. Qüestionats sobre el contingut pel qual van pagar el mes anterior a l’enquesta, el 31% va assenyalar que ho va fer per descarregar-se música, el 27% per un servei de streaming de pel·lícules o televisió i en el mateix percentatge per un servei de streaming de música.

Els resultats per a moltes plataformes de pagament són esperançadors, no així per als mitjans de comunicació. La premsa encara no ha aconseguit conquistar als millennials, ja que només el 13% dels enquestats va reconèixer que pagava per accedir a les notícies. En un altre gràfic realitzat per GlobalWebIndex es dóna a conèixer quin és el comportament dels lectors de notícies online. En aquest cas, els millennials són més propensos a utilitzar bloquejadors publicitaris (58%), seguits de la Generació Z (56%). El 38% dels anomenats Baby Boomers també ha descobert aquestes eines.

 

De Media-Tics