Skip links

Els tres grans canvis tecnològics que canviaran els CRM en els propers mesos

Els CRMs s’han convertit en un aliat molt útil en el treball diari dels equips de màrqueting i de vendes de les empreses, que els fan servir per ser més eficients a l’hora de prendre decisions ia l’hora d’actuar. Aquestes eines ja fa un temps al mercat, però tot i això no són elements fixos. Estan en constant evolució i estan afegint sempre millores per a ser més efectius a l’hora de connectar amb els consumidors i millorar resultats.

Quines seran les tendències que impactaran al CRM durant 2018? L’eina no romandrà aliena a les grans línies de canvi que imperaran en el mercat i que estan afectant el màrqueting i les vendes en general. Alhora, les grans tendències tecnològiques també tindran el seu ressò al CRM impulsant canvis i la incorporació de certes novetats.

I, en aquest últim punt, es podran esperar en els propers mesos tres grans línies de canvis i novetats, com apunten els analistes de Forrester. Algunes de les grans tendències de canvi que estan afectant a l’univers de la tecnologia de forma generalitzada també impactaran en com són i com es fan servir els CRMs.

 

Els CRM també tindran el seu Siri

Una de les tendències emergents en el món del consum és el creixent pes dels assistents de veu, que són cada vegada més populars. La seva presència anirà en augment i s’anirà integrant amb cada vegada més coses. El mateix passarà amb els sistemes professionals. El CRM també començarà a tenir accés via veu i els usuaris del mateix podran emprar per a cada vegada més coses, des interactuar amb el mail a millorar l’entrada de dades o connectar amb els consumidors. A més, igual que passa amb els assistents en consum, seran cada vegada més complexos i permetran fer cada vegada més coses.

 

Es automatitzarà tot el que sigui automatitzable

L’automatització de processos porta ja un temps en el mercat de les eines tech per a les empreses, però cada vegada anirà tenint un pes més gran a les CRMs. Accions “end-to-end” quedaran cada vegada més en mans de sistemes automatitzats, com poden ser el donar recompenses als consumidors, per exemple. Això implicarà que la càrrega de treball dels professionals de vendes i màrqueting s’alleugereixi i que es puguin concentrar en tasques de més valor.

 

La intel·ligència artificial es farà servir per millorar resultats

L’automatització no serà l’únic element que canviarà el CRM i els seus usos. La intel·ligència artificial s’integrarà cada vegada més per fer-se càrrec d’aquelles qüestions que són repetitives i predictibles, fent que sigui més fàcil realitzar-les o assumint el seu control per complet.

 

La intel·ligència artificial millorarà els resultats aconseguits, perquè ajudarà a millorar la identificació de leads de valor o establir quines són les relacions més valuoses i les vendes potencials que es poden tancar. Com passa en altres àrees, la intel·ligència artificial s’afegirà per millorar l’execució en el dia a dia de l’empresa.

 

De: Puro Marketing