Skip links

Espai publicitari natiu, una oportunitat que creix

Per segona vegada, l’International News Media Association (INMA) s’associa amb l’Institut de Publicitat Nativa de Copenhague per aprofundir en el que està fent la indústria mundial de mitjans de comunicació l’espai publicitari natiu. Enguany participen 231 executius de mitjans de 51 països les seves idees sobre aquesta tendència de creixement ràpid i productiu d’ingressos.

S’han trobat sorprenents i positives, a més d’alarmants novetats: la publicitat nativa continua creixent a un ritme rècord a tot el món, i s’està convertint-se ara en una part vital i integrada del model de negoci per a cada vegada més editors. Més de la meitat de tots els editors de mitjans de comunicació ofereixen publicitat autòctona i les solucions i els ingressos creixen a un ritme molt elevat.

La conclusió general és que la publicitat nativa s’ha convertit en una empresa integrada més i accepta  una part del model de negoci per a editors. Encara és un mètode de publicitat jove, però ja disposa d’ una dinàmica pròspera i dinàmica, on les noves oportunitats evolucionen ràpidament perquè és cada vegada més popular i important. El 93% dels editors creu que la publicitat autòctona és important o fins i tot molt important per a les seves empreses, i el 82% són positius cap a la publicitat autòctona per quan les ofertes publicitàries natives estan evolucionant i els editors són cada vegada més atrevits i més sofisticats, a l’hora de lliurar publicitat autòctona als seus propis mitjans de comunicació.

Les dades d’aquest informe es van recollir de juliol a setembre de 2017 en una enquesta en línia enviada per correu electrònic a una mostra d’executius de mitjans de comunicació entre els membres de INMA. Aquest treball és a l’abast dels lectors d’aquest butlletí CLICANT AQUÍ  

 

Per: International News Media Association 
Font Imatge: INMA