Skip links

Espanya, entre els estats amb més cadenes de televisió i inversió publicitària de 2.143 milions

Es tracta del anàlisi del banc digital Self Bank de les xifres dels grans grups de comunicació amb motiu de l’efemèride de la primera emissió televisiva el 26 de gener de 1926. La inversió publicitària en televisió arriba als 2.143 milions d’euros i suposa el 40% de quota, respecte la resta de mitjans convencionals.

El dissabte 26 de gener se celebra l’efemèride de la primera emissió de televisió:  Va ser l’enginyer i físic escocès John Logie Baird qui va realitzar en el seu laboratori del districte del Soho a Londres la primera demostració pública d’un sistema real de televisió davant d’un grup de científics en 1926. La imatge tenia una resolució de tot just 25 línies i era diminuta. Aquest mateix any, Baird va aconseguir per mitjà d’un cable telefònic transmetre entre Glasgow i Londres un senyal de televisió i va fundar la Baird Television Development Company.

Avui dia hi ha més de cinquanta canals en obert a Espanya a nivell estatal i regional, alguns d’ells concentrats en grans conglomerats de mitjans de comunicació que, fins i tot, cotitzen en borsa. “Espanya se situa en el rànquing europeu entre els països que més cadenes de televisió tenen, al costat de Anglaterra, Itàlia o Hongria, entre d’altres, el que ens dóna una idea de la importància que té aquest sector al nostre país”, expliquen des del banc digital Self Bank. Al mercat borsari espanyol cotitzen tres grans grups de comunicació amb canals de televisió que cotitzen en borsa, com són Atresmedia, Mediaset i Vocento. Els dos primers tenen una valoració en borsa propera als 2.000 i 1.000 milions d’euros, respectivament.

“La inversió publicitària en mitjans convencionals el 2017 arribava als 5.356.000 d’euros; d’ells, gairebé la meitat corresponia al sector televisiu, que és el que aconsegueix la major quota de mercat amb una xifra de 2.143 milions d’euros i compta amb una quota d’un 40% respecte a la resta de mitjans, encara que internet li trepitja els talons i es consolida en la segona posició per volum d’inversió”, expliquen des de Self Bank.

 

Font: Programa Publicidad