Skip links

Facebook admet que registra el moviment del ratolí a la pantalla de l’ordinador

La companyia de Mark Zuckerberg ha revelat, en un document enviat al Senat dels Estats Units, com recull dades dels usuaris i dels seus hàbits mentre fan ús dels seus dispositius. El document, que consta de 228 pàgines, ha provocat polèmica per la forma de recollir informació. Facebook ha reconegut que monitoritza els moviments del ratolí a l’ordinador, un tipus de rastreig conegut com ratolí tracking, per, segons la seva versió, “millorar la seva interfície”.

A més, també arriba a conèixer si una finestra està en primer o segon pla, per “ajudar a saber si es tracta d’una persona o un robot”, segons s’afirma en l’escrit, i detecta “el número de telèfon, l’adreça IP, la velocitat de connexió i, en alguns casos, informació sobre els dispositius que estan a prop o en la seva mateixa xarxa, de manera que podem fer coses com ajudar-los a enviar un vídeo des del telèfon al televisor”, segons el document de la xarxa social.

Aquests mètodes es sumen als que fins ara es coneixia que feia servir la companyia per a la recopilació de dades com la localització GPS o l’accés a la càmera i a la galeria de fotos.

 

Per: Font: Público
Font Imatge: metro.co.uk