Skip links

Facebook canvia l’algoritme per beneficiar la informació local

Facebook començarà a donar més importància a les notícies de caràcter local i a les informacions procedents de fonts d’informació fiables i en les que els usuaris confien a l’hora de mostrar continguts als usuaris espanyols. Facebook vol lluitar contra les fake news i donar més importància al contingut local i fiable. Així, la xarxa social acaba d’anunciar un canvi d’algorisme a Espanya que afecta la manera en què s’organitzen els continguts que es mostren en el News Feed a cada usuari.

Facebook utilitzarà a l’Estat espanyol la mateixa metodologia que ja dóna feina a Estats Units des del passat mes de gener per determinar quines són les fonts més fiables per a la comunitat de Facebook. Si un usuari ha marcat una font d’informació com “fiable”, els seus continguts posicionaran millor. L’algoritme que Facebook utilitza per ordenar les actualitzacions que reben els usuaris atorgarà una millor puntuació a aquests continguts procedents d’una font “fiable” i aquests apareixeran en una posició més destacada en el News Feed.

Facebook ha assenyalat que aquest canvi permetrà que les persones vegin continguts de més qualitat a la plataforma i que servirà per prioritzar continguts fiables, informatius i locals.

 

Per: Trecebits
Font Imatge: webuildweb.eu