Skip links

Facebook renúncia a retirar les notícies del News Feed

La pestanya Explore no ha passat el període de prova. La xarxa social va implementar aquesta funció a manera de prova a Sri Lanka, Bolívia, Guatemala, Cambodja, Sèrbia i Eslovàquia per tal de dividir el News Feed segons el tipus de contingut. Les notícies seguiran apareixent a la pàgina principal de Facebook. Adam Mosseri, responsable del News Feed, ha anunciat al seu bloc que la secció Explore no ha funcionat tan bé com esperaven.

La intenció de Facebook era separar els continguts dels mitjans de comunicació i les pàgines, de les entrades pujades pels contactes personals. La xarxa social assegura que l’any passat van rebre molts comentaris d’usuaris que sol·licitaven veure més continguts d’amics i familiars en el seu News Feed. Fora real o no aquesta petició, la veritat és que els usuaris de Sri Lanka, Bolívia, Guatemala, Cambodja, Sèrbia i Eslovàquia han assegurat a la companyia que comptar amb dos informació separats dificultava l’accés a informació important i no els ajudava a connectar-se més amb els seus contactes. També es queixaven que Facebook no els va explicar amb claredat què estava passant en els seus murs.

Abans que els mitjans de comunicació llancin les campanes al vol, Mosseri s’ha afanyat a assenyalar que els canvis d’algorisme introduïts recentment en el News Feed, per tal de prioritzar els continguts personals, sí que estan aconseguint l’objectiu d’apropar a les persones. Per tant, la premsa seguirà quedant relegada al mur dels usuaris i perdent trànsit a les seves webs.

 

Per Media-Tics