Skip links

Les “fake news” augmenten un 365% durant 2017

Les  “fake news”  han augmentat un 365% durant 2017, generant greus danys a la reputació d’institucions i companyies, segons conclou l’estudi de tendències en gestió de reputació i intangibles  Approaching the Future 2018 que anualment elabora  Corporate Excellence-Center for Reputation Leadership, en col·laboració amb  Canvas Estratègies Sostenible .

La investigació, que en la seva tercera edició ha comptat amb la col·laboració de l’  Associació de Directors de Comunicació (Dircom), recull que en l’actualitat un 63% de les persones reconeix no ser capaç de distingir entre les notícies veritables i els rumors o falsedats. A més, un 65% dels ciutadans a escala global rep la informació a través de plataformes socials, motors de cerca o apps de notícies, i la confiança en els mitjans de comunicació tradicionals ha baixat el 64% al 22%.

En aquest sentit, assenyala que el caràcter horitzontal de les xarxes socials o cercadors ha permès als seus responsables posicionar-se com a “mers facilitadors de dades o opinions sense tenir la necessitat d’assumir la responsabilitat sobre els continguts que publiquen els usuaris”. Davant d’aquest escenari, l’informe indica que Espanya s’erigeix com un dels països als que més preocupa que s’utilitzin les notícies falses com a arma de manipulació, atès que entre un 76% i un 80% dels espanyols afirma témer el progressiu avanç de les “fake news”.

Us oferim l’estudi Approaching the Future 2018  CLICANT AQUÍ

 

Per:  DIRSE
Font Imatge: elespanol.com