Skip links

El Financial Times llança una eina d’”engagement” personalitzat que avalua el grau de coneixement que l’usuari té d’un tema

El diari Financial Times ha llançat una eina, anomenada “Knowledge Builder”, que ofereix informació a l’usuari sobre el grau de coneixement que té d’un tema determinat en funció de les peces informatives que ha consumit sobre el mateix i li suggereix altres lectures que li poden ajudar a saber més sobre aquest assumpte.

L’eina “Knowledge Builder” del FT ofereix als lectors una puntuació en temps real sobre el coneixement que tenen d’un tema en funció del que ja han consultat sobre el mateix i suggereix noves lectures per aprofundir en el tema i augmentar, per tant , el seu nivell de coneixement. El projecte s’ha realitzat gràcies a fons aportats per la Digital News Initiative (DNI) de Google i en col·laboració amb la companyia: CRUX, especialitzada en quantificar el coneixement.

La tecnologia de CRUX mesura l’aportació de coneixement de cada article sobre un tema específic. L’usuari, en funció del seu consum d’informació, va veient com la seva puntuació -el seu nivell de coneixement del tema- augmenta o disminueix en el temps.

Amb aquesta eina es pretén augmentar el nivell de “engagement” i el grau de satisfacció dels usuaris que consumeixen un mitjà digital, on moltes vegades no és fàcil entendre el context d’un assumpte o com es pot aprofundir sobre el mateix. Es tracta d’un sistema que pretén millorar d’una manera lúdica el “engagement” de l’usuari amb el medi. Podeu ampliar la informació des d’aquest LINK.

Per: Journalism
Font imatge: Synisys