Skip links

Firefox busca diferenciar-se amb la privacitat

La xarxa s’ha tornat un lloc molest, que sol ser tòxic i en algunes ocasions insegur per explorar. I, més important encara, s’ha convertit en un acord injust: dónes accés al teu privacitat en línia i a canvi obtens alguns serveis poc convenients i anuncis amb una focalització exagerada. És per això que potser ha arribat el moment de provar amb un navegador diferent. Recordeu el Firefox? El navegador creat per Mozilla, una organització sense ànim de lucre, que va sorgir a inicis de la dècada dels dos mil com una embarcació més ràpida i millor dissenyada per navegar la xarxa. No obstant això, es va tornar irrellevant després que en 2008 Google va llançar Chrome, un navegador més veloç, més segur i més versàtil.

Fa poc temps, Mozilla va reiniciar Firefox. Fa uns dos anys, sis treballadors de Mozilla es van reunir al voltant d’una foguera a Santa Cruz, Califòrnia, i van començar a discutir l’estat del navegador. Amb el temps, van concloure que hi havia una “crisi de confiança” a la xarxa. “Si no confien en la xarxa, no la faran servir”, va dir en una entrevista Mark Maig, el director de productes de Mozilla. “Vam creure que aquesta podia ser la direcció en què aniríem. Així que vam començar a pensar en les eines, les arquitectures i els diferents enfocaments”.

Ara, Firefox està de tornada. A finals de l’any passat, Mozilla va llançar una nova versió amb el nom clau Quantum. Té un disseny elegant i és veloç; Mozilla ha assenyalat que el Firefox renovat consumeix menys memòria que la competència, és a dir: pots tenir moltes pestanyes obertes i la navegació seguirà fluint amb suavitat. El més notable és que el Firefox ofereix eines de privacitat, com una funció integrada per bloquejar rastrejadors de publicitat, i es pot instal·lar un “contenidor” que evita que Facebook supervisi les teves activitats a la xarxa. La majoria dels navegadors no tenen aquestes funcions. 

 

Per: Font: Nytimes
Font Imatge: www.nytimes.com