Skip links

França planteja un impost a les tecnològiques per ajudar els mitjans

La llibertat d’actuació i fiscalitat de què gaudeixen Facebook i Google té els dies comptats a Europa. A la creació d’un tribut sobre els ingressos digitals de gegants com Google o Facebook que prepara el Govern espanyol a proposta de Brussel·les, s’hi podria sumar una iniciativa de França que cerca cobrar una taxa en suport als mitjans nacionals. La proposta, que per ara no és més que un projecte de llei, ha estat plantejada pel diputat Patrick Mignola, del Moviment Democràtic (MoDem) davant l’Assemblea Nacional francesa.

Es tractaria d’un impost que gravaria les activitats de les grans tecnològiques seguint una fórmula similar al del mercat radiofònic, on les emissores paguen per emetre peces musicals. En el cas que cristal·litzi, suposaria una solució més que acceptable a la reclamació que porten fent els editors de premsa els últims temps per cobrar pels seus continguts a Internet. Assumpte molt espinós que a Espanya es va saldar amb el tancament de Google News.

Segons el seu precursor, aquest gravamen ajudaria a pal·liar els efectes devastadors que ha tingut la crisi en la premsa de paper. I ho faria  ingressant centenars de milions d’euros addicionals, que es redistribuirien directament entre els editors de premsa i agències de noticies.

Tot això, assegura, sense representar un obstacle a la directiva que prepara Europa i per a la qual els grups digitals amb una facturació superior a 750 milions pagarien una taxa entre l’1% i 7% als socis comunitaris. En base als càlculs elaborats per països, Espanya rascaria al voltant de 1.000 milions de les multinacionals.

 

Per: Dircomfidencial
Font Imatge: ft.com