Skip links

El futur del sector de la investigació passa per les persones

2017 ha estat l’any de la consolidació i de l’estabilitat per al sector de la investigació de mercats. El creixement net global (descomptant la inflació i els efectes dels tipus de canvi) va ser de l’1%. El creixement net per a Espanya va ser del 3%, segons l’Estudi sobre la Investigació de Mercats 2017 realitzat per ANEIMO I AEDEMO. En la seva presentació, Pepe Martínez va afirmar: “El gran repte ara és fer el salt i tenir en compte el nou rol de l’investigador de mercat” . Sobre Big Data: “El mercat és molt ampli, hi ha nous agents i llocs de treball en data sense cobrir, sens dubte hi ha molt futur” .

Pel que fa a les dades publicades, destaquen dues tendències contraposades: d’una banda, la fortalesa dels EUA, que creix un 1,6%, i d’altra la debilitat d’Europa, que disminueix un 0,7% (dada relativa a l’Europa dels 15). Recordem que les dues regions sumen el 75% de la recerca mundial. En 5 anys, Europa ha perdut 2 punts de quota de mercat.

Pel que fa a les tendències per mètode, disseny o tipus de clients, s’observa la importància de mesurar quantitativament segueix a l’alça. En 2017 torna a créixer, i aquesta vegada de forma molt significativa (d’un 71% al 81%), encara que en part aquest increment és degut a diferents criteris de mesurament. Us oferim part del debat de presentació a càrrec de David Atanet, vicepresident d’AEDEMO; Pepe Martínez, president d’ANEIMO i Luis Pistoni, representant d’ESOMAR a Espanya, en un vídeo que podeu veure i escoltar CLICANT AQUÍ

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: ichef.bbci.co.uk