Skip links

Gmail deixa que centenars d’empreses puguin accedir als teus correus personals

Una investigació periodística va revelar que Google ha estat durant anys permetent a empreses de desenvolupadors d’aplicacions tenir accés a Gmail per llegir i espiar les converses dels seus usuaris. Les dades inclouen el contingut dels correus, adreces dels destinataris, hora d’enviament i signatura dels correus. Segons ha informat aquest dilluns The Wall Street Journal, la pràctica és similar a la que va permetre a Cambridge Analytica accedir a les dades personals d’usuaris de Facebook i utilitzar-los en el seu benefici.

Malgrat que en el cas de Gamil no s’ha detectat un ús il·legítim de la informació, les dades inclouen el contingut dels correus, adreces dels destinataris, hora d’enviament i signatura dels correus. Fins i tot, el maneig d’aquesta informació no era només un procediment mecànic, sinó que els enginyers d’aquestes desenvolupadores van tenir accés directe a la informació personal.

Google ha assegurat que aquest tipus d’accés es va atorgar “amb el permís dels usuaris” i que amb la participació d’enginyers humans només ha passat en “casos molt específics en què se sol·licita i donem consentiment, o quan ho necessitem per motius de seguretat, com investigar un error o abús”. Google  explica que el seu procés de verificació implica comprovar si la identitat d’una empresa està representada correctament en la seva aplicació, conèixer si la seva política de privacitat estableix que supervisarà els correus electrònics i saber si les dades que l’empresa està sol·licitant tenen sentit per al que fa. Tots els usuaris de Gmail poden comprovar i revocar els permisos que s’han concedit en els seus comptes per evitar que tercers tinguin accés a la seva informació personal.

 

Per:The Verge
Font Imatge: nypost.com