Skip links

Google bloquejarà tots els anuncis d’una web si conté publicitat abusiva

Google incrementarà la pressió sobre la “publicitat abusiva” que intenta “enganyar a l’usuari” a Internet aprofitant el llançament el mes que ve de la versió 71 del seu navegador Chrome. Ja l’any passat, el navegador va començar a bloquejar les finestres emergents que contenien pràctiques publicitàries abusives, com redireccionar a una pàgina no desitjada. Aquest tipus de publicitat normalment alenteix el funcionament del navegador i ofereix una mala experiència d’usuari , de manera que Google vol acabar amb ella.

Amb Chorme 71, s’endurirà aquesta política i Google donarà un període de gràcia als llocs web de 30 dies perquè s’adaptin i eliminin la publicitat molesta. En cas de no fer-ho, el navegador procedirà passat aquest període a bloquejar tots els anuncis del web , independentment de si algun d’ells no és abusiu.

Google considera abusius aquells anuncis falsos que s’assemblen a aplicacions de xat, advertències, quadres de diàleg del sistema o altres notificacions, i que dirigeixen a un anunci o una pàgina de destinació quan es fa clic en ells. També assenyala com fraudulents les creativitats amb fons transparents, elements de pàgina no visibles o altres àrees en les que normalment no es pot fer clic i que dirigeixen a un anunci o una pàgina de destinació quan es punxa en elles. Així mateix, combatrà el phising (elements de pàgina que tracten de robar informació personal), la redirecció automàtica, anuncis que s’assemblen al cursor d’un ratolí per enganyar l’usuari o elements de pàgina que promocionen, allotgen o contenen enllaços a programari maliciós.

Google ha creat una plataforma destinada als editors i que els serveix per verificar si contenen en els seus webs experiències abusives. En principi, els usuaris de Chrome podran desactivar el bloqueig d’anuncis molestos, encara que el normal és que el mantinguin, ja que és l’opció per defecte per Google.

Per: Dircomfidencial
Font imatge: Dircomfidencial