Skip links

Google vol acabar amb els abusos que pertorben les eleccions

En l’era de les Fake News, la preocupació per la desinformació augmenta a mesura que s’acosten les eleccions, un moment en el qual resulta essencial poder accedir a informació acreditada i veraç i les eleccions al Parlament Europeu seran un moment clau i des de Google estan fent un esforç per prevenir els abusos relacionats amb les eleccions, abans i durant les mateixes.

Equips d’experts en la matèria i Google estan treballant en estreta col·laboració per identificar i detenir un ampli espectre de possibles abusos que poden anar des d’atacs de phishing promoguts per l’Estat, fins atacs que intenten alterar mapes perquè la gent no pugui trobar el seu centre de votació. “Treballem constantment per aconseguir que els usuaris tinguin accés a un contingut acreditat i millorem els nostres sistemes per combatre els efectes de la desinformació”, asseguren des de Google Espanya.

L’objectiu és que se celebrin eleccions lliures i justes. Mai ha estat més necessari defensar periodistes, campanyes i partits polítics, ONG i grups de supervisió electoral dels atacs digitals que poden utilitzar milers d’ordinadors per saturar els servidors d’un lloc web i deixar-los sense connexió, impedint que els votants obtinguin informació oficial quan més la necessiten. I és que, al cap i a la fi, són ells els que garanteixen que les persones puguin estar informades durant els períodes electorals.

Per això, Project Shield utilitza la infraestructura de Google per protegir els llocs de notícies independents dels atacs de denegació de servei (DDoS) i, a partir d’ara, Jigsaw oferirà a les organitzacions de tot Europa, de manera gratuïta, una potent protecció contra aquest tipus d’atacs. Desde Google també s’estan posant en marxa noves polítiques i processos per verificar als anunciants de cara a les eleccions parlamentàries de la UE. Qualsevol que vulgui publicar anuncis relacionats amb les eleccions europees en les plataformes de Google ha de proporcionar documentació que demostri que és una entitat amb seu a la Unió Europea o un ciutadà d’un país membre de la UE.

“Al costat d’això, proporcionarem informació sobre cada anunci per deixar clar als votants qui paga per aquesta publicitat”, asseguren des de Google Espanya. Això inclou anuncis d’organitzacions polítiques, partits, suport a causes polítiques o recaptació de fons i candidats i polítics a nivell individual.

 

Font: blog Google – Infografia: Reason Why