Skip links

Google i WordPress s’uneixen per donar suport als mitjans petits

Per mitjans petits, locals i especialitzats, comptar amb bones eines de publicació (i adaptades a les seves necessitats) com a gestors de continguts (CMS) és sovint un mal de cap tècnic i una despesa que no poden assumir. Google s’ha proposat donar-los suport mitjançant una aliança amb Automattic, els desenvolupadors de WordPress, plataforma en què es basen un 30% dels webs mundials, segons Google.

Mitjançant el programa Google News Initiative (GNI), la companyia de Mountain View invertirà 1,2 milions de dòlars per crear Newspack, un sistema de publicació “ràpid, segur, de baix cost i desenvolupat per a les necessitats dels mitjans petits”.

Newspack serà un conjunt d’eines desenvolupades per Automattic, que com a desenvolupador de WordPress coneix les necessitats de les diferents classes de publicacions. En aquest cas, la iniciativa de Google vol potenciar que els petits es puguin centrar en crear contingut, és a dir, a la feina editorial, sense preocupar-se per la part tècnica. En molts casos, aquests mitjans compten amb sistemes cars, però molt antiquats.

Una altra part important de Newspack serà la recerca d’ingressos per als mitjans com a objectiu, mitjançant el subministrament d’eines de passarel·la de pagament que propiciïn el comerç i generin ingressos amb, per exemple, murs de pagament. A dia d’avui, aconseguir un model de negoci sostenible és un dels passos més difícils per a les publicacions, singularment les de proximitat.

Per: Mediàtic/Àmbit d’Estratègia
Font imatge: VentureBeat