Skip links

La gran preocupació per als editors en l’actualitat és com atreure publicitat

WAN-IFRA assegura que la transformació dels ingressos per diaris i dels propis mitjans de comunicació no és un tòpic, sinó que és un fet natural de les tendències actuals de la indústria. Els models de negocis es troben cada vegada més diversificats fent que l’opció d’adquirir inversió publicitària pugui ser tediosa en moltes ocasions: els inversors puguin solen decidir-se per un mitjà o un altre, però no per diversos alhora. Per això l’associació mundial d’editors WAN-IFRA insta editors i executius de diaris a que siguin audaços i defineixin la transformació com l’objectiu central a seguir.

El primer consell a seguir és el de buscar noves vies d’ingressos per diaris. És indubtable que la inversió en premsa impresa està descendint de forma notable, però encara proveeix una part molt substancial dels ingressos de la indústria. Els ingressos digitals es porten una bona part del pastís, però no creixen al nivell tan dràstic que s’esperava.

Per això WAN-IFRA es pregunta, és el model de negocis diversificat l’únic camí a seguir per a la indústria? Com arribem hi arribem? Aquestes qüestions són difícils de respondre i, probablement ningú tingui la resposta encara. En aquest aspecte, l’associació mundial insta els editors de mitjans a explorar totes les possibilitats en matèria de despeses per generar un negoci sostenible amb potents ingressos per diaris. A més, remarca a qui està al comandament d’aquests mitjans: urgeix a tots a que sigui un líder amb una visió “més enllà” i no de “aquí i ara”.

Les claus a seguir es resumeixen en expandir les activitats que estan en el portfoli de l’empresa i, d’altra banda, fer servir les vies d’ingressos existents per finançar iniciatives en àrees totalment noves. Algunes pautes a seguir per atreure més ingressos per als periòdics passen per vendre serveis de màrqueting, convertir la inversió en vídeo, organitzar esdeveniments per crear marca periodística i potencial editorial o treballar de forma separada el negoci tradicional del negoci digital. Cal començar a petita escala. Aprendre i després créixer. (d’Àmbit d’Estratègia i Comunicació- Mediàtic)

 

Font imatge: i2.esmas.com