Skip links

Innovació en video digital: l’IAB en les properes grans tendències

El vídeo en línia és ara el format de visualització digital més gran, que representa el 39% de la despesa total de visualització de 4.18 milions de lliures en 2017 i està impulsant la major part del creixement. Les oportunitats que presenten els vídeos digitals són emocionants i redefiquen com interaccionen les marques i els consumidors. El Grup de Direcció de Vídeo de l’IAB -en particular, Unruly i Spark Foundry- s’han unit per discutir les emocionants possibilitats que podem esperar per oferir digital a marques i consumidors.

Quines són les properes tendències clau que impulsaran la innovació en el vídeo digital? Durant molts anys, el vídeo digital s’ha limitat principalment a pantalles secundàries més petites. Tanmateix, a mesura que la penetració domèstica dels televisors connectats, que ara creix més del 10% en un 42% , continua creixent, el vídeo digital té l’oportunitat de tenir un paper cada cop més destacat a la pantalla més gran de les llars dels pobles.

Simultàniament, a mesura que la capacitat de la xarxa i del dispositiu segueix millorant, estem veient que les plataformes que tradicionalment s’han utilitzat per a continguts en forma curta comencen a temptar als creadors i als públics amb contingut de major qualitat i de forma més llarga. La manera com això podria canviar els hàbits de visualització en dispositius mòbils és una cosa que cal tenir en compte.

A més dels canvis en els hàbits de visualització, el vídeo digital també ofereix l’oportunitat de que els continguts siguin interactius, hipervincles i es puguin canviar de manera instantània per proporcionar informació més rellevant. El vídeo compatible, per exemple, permet que els espectadors facin clic en un objecte del vídeo perquè puguin passar per comprar-lo i els vídeos dinàmics canviaran la informació, com ara text, colors o la història del contingut, perquè coincideixi amb la context de l’espectador.

Com pot canviar la innovació en el vídeo digital la manera com interactuen les marques i els consumidors? Les noves innovacions en el vídeo digital permetran més oportunitats de crear un contingut atractiu i immersiu que, al seu torn, millori l’experiència de visualització dels consumidors. D’aquesta manera, les marques tindran l’oportunitat de transmetre’s d’una manera més convincent i generar una experiència d’usuari més forta i una resposta emocional dels seus públics.

Les noves tendències, com ara el vídeo comparat, tal com s’ha esmentat anteriorment, no només permetran als anunciants obtenir més informació sobre el seu contingut, sinó també reduir la fricció en la ruta del consumidor a la compra.

El més important és enriquir l’experiència del públic. Això dependrà completament de les marques i editors d’invertir temps i diners per produir continguts i experiències d’alta qualitat.

Per què és tan important que les empreses del vídeo digital continuïn innovant? Encara que fa més d’una dècada, els anunciants segueixen aprenent sobre el que fa que el vídeo digital sigui eficaç. El vídeo és una de les formes de comunicació més emotives disponibles per a persones i organitzacions. Això és en part perquè utilitza una combinació de dos sentits potents: visuals i so per transmetre un missatge. És per això que els consumidors es converteixen en video, sens dubte, més que qualsevol altre mitjà d’entreteniment.

Per continuar entretenint i oferint experiències més riques i fresques, les empreses del vídeo digital necessiten continuar innovant. No es tracta de novetats: tracta de trobar noves formes d’enriquir la narració d’històries i oferir missatges més convincents.

L’arribada de noves tecnologies està creant noves oportunitats per al vídeo. La realitat augmentada, per exemple, va ser una vegada un truc, però ara és una àrea que els anunciants estan començant a prestar atenció, que no han de passar a Pokémon Go.

Però la innovació no és només les tecnologies “fresques” com la realitat virtual i augmentada. Les pantalles que estem veient a la pantalla també estan canviant, no només en grandària o portabilitat, sinó en una posició crucial, tant dins com fora de la sala d’estar. La indústria fora de la llar és un gran exemple d’un sector que està passant per una revolució digital, amb el vídeo en el fons. Per mantenir-se rellevants, les empreses de tots els sectors haurien de passar temps entenent les noves i emocionants maneres de consumir el vídeo.

Per: The Drum
Font imatge: media-assets-01.thedrum.com