Skip links

Jornada a Blanquerna sobre el Brand Content

La Facultat de Comunicació Blanquerna i Nació Digital van oferir recentment la jornada “Brand Content, clau en el model de negoci digital”, amb Jean-Christophe Demarta, responsable del contingut de marca del diari nord-americà, com a convidat destacat. Entre les conclusions destaquen que el contingut de marca (brand content) ja és el present de la publicitat en els mitjans digitals, i la seva capacitat d’explicar bones històries n’és el valor més important.

Demarta, com a responsable de T Brand Studio (l’equip del New York Times que produeix el contingut de marca), va explicar que la clau del brand content és “combinar les disciplines del periodisme amb l’art del màrqueting per explicar històries absorvents” més que intentar convèncer el lector perquè compri un producte. “Al The New York Times, a més d’un diari, volem ser també una agència de publicitat, ja que coneixem els gustos del lector i sabem com fer bons productes”, va afirmar.

El ponent creu que l’eclosió del brand content ha forçat els mitjans a revisar els models de negoci, i l’evolució de la tecnologia “ha incrementat la competició entre els mitjans”. La sofisticació dels continguts de marca és un aspecte clau, no en va “el 15% dels nostres ingressos de màrqueting ja són brand content”, ha conclòs Demarta.

La conferència, que es va fer a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, va comptar també amb la participació d’Ismael Nafría, consultor tecnològic, que va explicar les característiques del brand content, així com les amenaces i els reptes que té per endavant aquest tipus de màrqueting. Aquestes afecten tant al lector i la seva possible dificultat per entendre la naturalesa del contingut, com pel mitjà, que té una tasca important a l’hora de crear un contingut prou atractiu que convenci a la marca d’apostar pel producte.

 

Fotografia: Adrià Costa
Font: Nació Digital