Skip links

La meitat dels publicitaris culpen als seus clients pels retards

Un informe indaga sobre com la relació entre agències i anunciants influeix en la productivitat. Només el 13,8% dels enquestats atribueix les faltes de puntualitat en els lliuraments a problemes dels equips interns.

La companyia canadenca de programari Function Point i el Agency Management Institute (AMI) van presentar la setmana passada el 2018 Agency Productivity Report. L’estudi aborda la productivitat de les agències a partir de l’experiència de 406 professionals d’agències creatives, departaments de màrqueting interns i firmes de serveis principalment d’Estats Units i Canadà. Es va descobrir d’aquesta manera que les relacions de treball influeixen en gran manera a l’hora de completar projectes que estiguin a l’altura de les agències.

D’altra banda 4 de cada 10 enquestats va dir no portar el compte del temps dels seus equips, i el 68,8% va dir tenir problemes en la comunicació amb els clients, la qual cosa van atribuir als briefs poc precisos o incomplets amb massa canvis d’últim minut per part dels anunciants.

Quan se’ls va preguntar sobre la responsabilitat pel que fa a la impuntualitat dels lliuraments, el 48% ho va atribuir als seus clients, i només el 13,8% a problemes dels equips interns. La meitat de les agències va explicar que els costa controlar les friccions entre creatius i clients. Això dificulta el maneig dels temps i per tant afecta la productivitat. “Crec que a alguns membres del nostre equip de comptes els preocupa fer enutjar al client o semblar exigent”, va explicar en l’informe un COO.

D’altra banda, l’estudi es deté sobre el problema de “overservicing”: Brindar més serveis dels que caldria, pels quals no es rebrà compensació. El 67% dels enquestats considera que la seva agència ho fa amb la meitat dels seus clients, i el 29,8% amb entre el 70 i el 90% dels seus clients. La meitat dels participants coincideix que, en no haver-hi repercussions per als empleats que fan això, això segueix passant.

“El problema amb el overservice és que el client comença a esperar que aquest nivell especial d’atenció ja sigui sempre, fins i tot si va més enllà del que està pagant. Es torna molt difícil tornar a alinear les expectatives més endavant després d’aquest procés”, va expressar un brand manager.

Resumint, hi ha el convenciment que es fa massa feina gratis i que es reben peticions poc clares: el que llasta el treball de les agències.

 

Per Àmbit d’Estratègia i Comunicació
Font d’imatge: pbs.twimg.com