Skip links

La Wikipedia es passa al Blockchain per evitar manipulacions en els seus articles

Everipedia, una startup que pretén ser una alternativa més neta i simple de la Wikipedia, s’uneix amb aquesta última per traslladar la informació continguda en la gran enciclopèdia d’Internet al Blockchain. Descentralitzar el contingut que emmagatzema la Wikipedia és una assegurança per als usuaris: el Blockchain impedeix, per la seva pròpia definició, que una informació sigui alterada per una sola persona. Estaríem parlant del primer pas cap al blindatge de la cultura.

Tanmateix, la informació avança i també es va a haver d’editar. Everipedia té la solució a això; la idea de la startup és que cada usuari té una mena de fitxes, anomenades ” IQ “, que s’aconsegueixen a mesura que els usuaris creen i pugen contingut, i que poden ser emprades també per detectar una informació incorrecta. Si molts usuaris destinen els seus IQ al mateix article amb l’ànim de canviar-lo, llavors la notícia s’edita i els usuaris reben els seus IQ de tornada.

Incloure els articles de la Wikipedia i els de Everipedia al Blockchain els fa, a més, encara més lliures i independents d’empreses i països. Everipedia és menys coneguda a Espanya i al món castellanoparlant en general perquè la seva versió està escrita exclusivament en anglès.

 

Font: Trecebits