Skip links

Les eines per a vídeo de Facebook conviden els mitjans a usar-les

S’han llançat dues noves eines per a vídeo de Facebook. Si aquest és un dels formats que utilitzes en el teu mitjà, t’interessen i cal coneix-les!

D’acord amb Cisco, al gener de 2019 el vídeo arribaria a prop del 90% del tràfic global a internet. Fa un parell d’anys, quan se’ns va començar a indicar aquesta tendència, ens va semblar una mica exagerada; avui, pots donar-li uns quants scrolls a turedes socials per veure quantes publicacions són vídeo… Potser és aquest el motiu pel qual ara s’estan llançant noves eines per a vídeo de Facebook, perquè el vídeo no és només entreteniment. S’està creuant en tots els aspectes de les nostres vides.

Com a exemple, David Hsieh, VP de Màrqueting i Tecnologies Emergents de Cisco, va dir que recentment es va reunir amb un client que treballa en la indústria de la salut i que va aprendre que alguns hospitals ara estan recorrent al vídeo en línia com un mitjà per educar els pacients sobre com continuar la seva atenció després que abandonin l’hospital.

 

Eines per a vídeo de Facebook

A Facebook, la realitat no és diferent. Els creadors a tot el món estan compartint els seus vídeos en Facebook per construir comunitats al voltant de les seves passions -siguin aquestes la comèdia, les seves receptes favorites o, fins i tot, el teixit d’un jersei-.

A Facebook, els creadors poden mostrar els seus vídeos a més de dos mil milions de potencials fans i col·laboradors, conèixer millor a la seva comunitat, comunicar-se directament amb ells mitjançant Live (ja hi ha mitjans que ho fan, seguint l’exemple del NYT) i monetitzar amb productes com branded content.

Com a part del compromís amb el vídeo, la xarxa social va llançar dues eines per vídeo de Facebook que ajudaran els creadors a fer volar la seva creativitat: una aplicació que ajuda a aquests a gestionar la seva presència a Facebook i un destí central on poden trobar recursos per créixer i millorar.

 

Aplicació Facebook Creator

L’aplicació Facebook Creator és un pol de recursos per als creadors de tota mena que els permet portar la seva passió més enllà. Amb l’aplicació, els creadors poden gravar fàcilment vídeos originals, transmetre en viu amb eines especials i connectar-se amb la comunitat del seu mitjà a Facebook -tot des de la seva butxaca.

Si ets el creador d’un mitjà, aquestes són algunes de les eines que ofereix:

Kit Live Creative: accedeix a eines exclusives que faciliten la creació de transmissions en viu amb una imatge personalitzada i divertida. Els creadors poden afegir introduccions com obertures de les seves transmissions, tancaments per a concloure’n, stickers personalitzats en viu que pot utilitzar l’audiència per interactuar i marcs gràfics per crear una imatge de marca consistent.

Pestanya de comunitat: connecta’t amb fans i col·laboradors en una safata de recepció unificada que centralitza els comentaris de Facebook i Instagram al costat dels missatges de Messenger.

Càmera i històries: usa divertits efectes de càmera i marcs per crear contingut en múltiples plataformes. Els creadors també poden accedir a Facebook Stories per interactuar amb els seus fans.

Insights: accedeix fàcilment mètriques d’informació sobre la teva creació de continguts, que inclouen xifres de la teva Page, vídeos i fans.

Si ets un creador fent un programa per Watch, també pots iniciar sessió en l’aplicació des del teu Show Page per accedir les característiques esmentades a dalt.

 

Una nova pàgina web per als creadors

La segona de les eines per a vídeo de Facebook és un lloc web. Facebook per creadors és una pàgina web on els creadors poden trobar recursos i tips sobre com crear vídeos increïbles, connectar-se amb fans i créixer en Facebook.

Si ets un creador amb Facebook per creadors podràs:

  • Aprendre habilitats i tècniques perquè el teu contingut brilli.
  • Trobar respostes per a preguntes comuns que té els creadors.
  • Unir-te a la comunitat per ser considerat per a proves i accessos primerencs a noves característiques i eines.

Els creadors poden unir-se a la comunitat de Facebook AQUÍ. Si elabores vídeos per a un mitjà ja pots començar a treure partit d’aquestes eines per a vídeo de Facebook!

 

Per Linda Morrir / Lluis Maram Marketing de Inspiración